Recent, într-un mesaj postat pe Facebook, președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că prin intermediul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii, Guvernul pune la dispoziţia “primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, universităţilor, 10 miliarde de euro pentru a oferi cetăţenilor o viaţă mai bună“. Conform celor postate de către liderul PSD pe facebook, accesarea acestor fonduri depinde “numai” de primar.

“Când eram ministrul dezvoltării am imaginat PNDL pentru că experiența de președinte al Consiliului județean mi-a dat posibilitatea să cunosc problemele cu care se confruntă fiecare comunitate, indiferent de dimensiune. Mulți mi-au spus atunci că e o nebunie și că nu voi reuși. Azi, rezultatele vorbesc de la sine. Începând de astăzi primarii au însă un nou instrument – Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.
Românii merită să aibă aproape de casă școli, grădinițe, creșe, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare localitate poate avea drumuri asfaltate, apă curentă și canalizare, rețea de electricitate și gaze naturale. Sunt bani și pentru locuinţe sociale pentru tineri sau pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale și lăcașuri de cult.
Ține numai de primar să vină cu doar două documente la București și banii merg la comunitate, pentru oameni.
Punem la dispoziția primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, universitatilor 10 miliarde de euro pentru a oferi cetățenilor o viață mai bună.” se arată în mesajul postat de Dragnea pe Facebook.

Reacțiile din partea opoziției nu au întârziat să apară, astfel, în opinia liderului PLUS, Dacian Cioloş, proiectele anunțate de Liviu Dragnea drept aducătoare de bunăstare pentru români nu sunt altceva decât bani “pentru partid, pentru firmele căpuşă“. Prezent la Carei, într-o conferință de presă, Dacian Cioloș, a declarat:

“Liviu Dragnea începe să ne spună din nou cum o să arunce în stânga şi în dreapta cu bani pe diferite proiecte, însă românii cred că încep să înţeleagă că acei bani nu sunt pentru ei, acei bani sunt pentru partid, pentru firmele căpuşă, acei bani sunt pentru comisioane şi ei trebuie să ajungă la oamenii de partid, aşa cum ne-au obişnuit oamenii ăştia deja de câteva decenii. Pentru că în paralel cu aceste promisiuni că o să se arunce cu bani pe diferite proiecte în stânga şi în dreapta, ministrul de finanţe PSD, Teodorovici, împrumută România cu miliarde de euro şi cu dobânzi foarte ridicate de pe pieţele externe. Deci noi luăm bani de pe pieţele externe ca să putem finanţa aceste promisiuni electorale care nu aduc bunăstare pentru români”, a declarat, conform Agerpres, Dacian Cioloş.

Și liberarul Florin Cîțu a reacționat la anunțul făcut de Liviu Dragnea cu privire la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii și cele 10 miliarde de euro vehiculate de liderul PSD. Într-un mesaj postat pe Facebook, Florin Cîțu sustine că, în realitate, suma pe care o are la dispoziție Fondul de Dezvoltare și Investiții pentru 2019 este mult mai mică, doar de 63 milioane de euro, adica 300 milioane de lei.

“In 2019 suma pe care o are la dispozitie Fondul de Dezvoltare si Investitii este de … 63 milioane euro (300 milioane lei)!

Nici vorba de 10 miliarde euro. Suma pe care o tot arunca in public mincinosul Dragnea.” a scris Cîțu pe Facebook.