Marți, în Parlament s-a dezbătut moţiunea simplă „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!” depusă de PNL și USR. În timpul dezbaterilor, deputatul PSD, Florin Iordache a lansat un atac surprinzător la adresa ministrului de Justiție, Tudorel Toader. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, i-a reproșat lui Tudorel Toader că a evitat să vină în Parlament la dezbaterile pe legile justiției și a preferat să o trimită pe secretarul de stat Mariana Moț.

„OUG 7 – sunt chestiuni care pot fi criticate. E vorba de articolul care vizează separarea carierelor. Dle ministru, cred că separarea carierelor este un lucru pe care noi l-am câştigat în Parlament. Dvs. aţi venit şi ne-aţi prezentat un proiect şi apoi aţi trimis-o tot timpul pe dna secretar Mariana Moţ.

Cred ca ati facut o greseala ca ati abrogat azi art. 57. O sa ne trezim, dle ministru, exact ca in cazul DNA, ca in perioada urmatoare sa ne trezim cu perpetuarea astfel incat functiile sa nu fie ocupate, să nu avem un procuror șef de secție de 6 luni”, a spus Florin Iordache în Parlament.

Florin Iordache și-a continuat șirul acuzelor la adresa lui Tudorel Toader, acuzându-l că dă lecții la televizor în loc să se consulte cum face premierul Dăncilă.

“Înainte de a da lecții la tv ar fi mult mai bine să îi urmați exemplul dnei Dăncilă. Nu creează conflicte. Anumite clarificări trebuie făcute, pentru că domnule ministru am înţeles că tot ceea ce s-a făcut bine aţi făcut dvs., iar ceea ce s-a făcut rău s-a făcut în Parlament”, a mai spus Florin Iordache. Sursă

“Am luat voturi sa fim la putere sa ne indeplinim ce am promis, o justitie in slujba cetateanului, sa nu mai fie abuzuri dle ministru, avem o decizie si am stabilit de peste doua luni cu privire la articolele constitutionale din codurile penale. Aveti obligatia sa ne spuneti azi si acum cand veti da ordonanta”..

După ce a spus că transformarea secției speciale pentru magistrați este o chestiune de „oportunitate” pe care nu o decide el, și nu a spus când va transpune în codurile penale modificările care au trecut de filtrul CCR, așa cum s-a decis la PSD, Iordache i-a tăiat lui Toader microfonul și l-a poftit să continue conferința de presă afără.

Deși atacul lui Florin Iordache din timpul dezbaterii moţiunii simple „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!” depuse de PNL și USR, la adresa ministrului de Justiție a dat speranțe Opoziție, atât Florin Iordache cât și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au dat asigurări că nu vor vota moțiunea depusă de Opoziție.

“Noi discutăm în Coaliţie toate subiectele şi Opoziţia are la îndemână o serie de instrumente pe care e firesc să le folosească. Chiar acum au loc în Camera Deputaţilor dezbaterile pe moţiunea simplă pe Justiţie. Eu cred că din punctul de vedere al majorităţii din care facem parte întotdeauna ai obligaţia să îţi susţii echipa şi luptătorii. În mod clar, cum va proceda PSD, eu nu pot să garantez”, a afirmat marţi Călin Popescu Tăriceanu, la Senat, potrivit Agerpres.

Moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei va fi votată în plenul Parlamentului de miercuri. UDMR a declarat că nu îl susțin pe ministru, nemulțumiri existând și in arcul guvernamental mai ales cu privire la modificarea articolului din OUG7 cu privire la stabilirea unui termen pentru mandatele de interimat ale procurorilor șefi de Parchete.

Foto:Mediafax