Vicepreședintele Parlamentului European din partea PSD, Ioan Mircea Pașcu, este unul dintre marii absenți de pe lista anunțată de PSD pentru alegerile europarlamentare de pe 26 mai. Nemulțumirea acestuia începe să fie tot mai pronunțată în spațiul public, lucru vizibil și în ultima postare de pe o rețea de socializare în care liderul social democrat vorbește despre “sacrificii rituale” amintind și de faptul că vechimea sa în PSD este mai mare decât a ambilor luați la un loc fără a preciza însă la cine face referire.

„Stau si ma intreb dacă “sacrificiile rituale” au funcționat vreodată, din simplul motiv ca, de ce ți-e “dat”, nu scapi … Cel mai adesea se întâmpla ce trebuia sa se întâmple, in ciuda “sacrificiilor rituale” pe care le-ai făcut …(Și nu vorbesc in termeni individuali, ci colectivi, de … “Grup”).

PS. Multă lume ma întreabă – am avut și câteva solicitări de interviuri de la mijloace media prestigioase, pe care le-am declinat cu delicatețe – de ce nu reactionez la atacurile unora care au simțit nevoia sa își “pună pieptul in calea așa-zilelor gloanțe” pe care, chipurile, le-as fi tras … Le răspund ca motivul este unul cât se poate de simplu: pe de o parte, vechimea mea in partid este mai mare decât a ambilor luați la un loc, pe de alta, numai in Parlamentul European eu am strâns mai mulți ani, decât au strâns cei doi in Parlamentul României … tot împreuna!

O zi frumoasa va doresc tuturor!”

A scris Ioan Mircea Pașcu pe pagina sa de facebook.