Deputatul liberal Virgil Popescu a făcut miercuri, în plenul Camerei Deputaților, anunțul conform căruia, Partidul Național Liberal a depus  o moţiune simplă pe Energie. Conform Agerpres, moțiunea ‘SOS sectorul energetic – PSD şi ALDE duc România în beznă‘ este suținută și de deputații PMP.

“Grupul PNL anunţă depunerea moţiunii simple contra ministrului Energiei, Anton Anton, – ‘SOS sectorul energetic – PSD şi ALDE duc România în beznă’. Moţiunea este semnată de un număr de 68 de parlamentari ai PNL. Tema este de actualitate – suntem foarte îngrijoraţi de creşterea preţului la energie electrică şi gaze, de faptul că nu avem o strategie energetică naţională aprobată până acum, o tot discutăm de cinci ani de zile, de faptul că securitatea energetică a României este pusă în pericol, de faptul că suntem marginalizaţi în Europa şi de faptul că nu încurajăm consumul de gaze naturale, nici până la această oră o hotărâre de Guvern care trebuia aprobată din 17 septembrie nu este publicată în Monitorul Oficial”, a declarat, conform Agerpres, deputatul PNL, Virgil Popescu.

Moţiunea simplă pe energie va fi dezbătută luni, în plenul Camerei Deputaţilor, iar votul final va fi marţi, a decis Biroul permanent al Camerei.

Foto:realitatea