După ce și europarlamentarul Cristian Preda și-a anunțat recent intenția de a o susține printr-un vot pro, pe fosta șefă DNA în demersul pe care aceasta îl întreprinde pentru ocuparea  funcției de procuror european, un mesaj de susținere pentru Kovesi vine și din partea Monicăi Macovei.

Aceasta și-a manifestat susținerea pentru fosta șefă a DNA printr-un mesaj postat pe pagina personală de facebook.

“Laura Codruța Kovesi a fost selectată pentru funcția de Procuror European pe criterii strict profesionale, alături de alte două persoane. În timp ce Toader o dădea afară, ca să mulțumească grupul infracțional organizat aflat la putere, iată că dna Kovesi a fost cea mai bună și a ajuns în vârful piramidei pentru funcția de Procuror European Șef, după mai multe evaluări obiective. Acum Toader să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat. Dacă Toader nu va susține candidatura unui procuror român, care a dovedit că este bine pregătit, pentru conducerea EPPO, atunci trădează interesele țării. Eu votez pentru dna Kovesi”, a scris Monica Macovei.

Într-o selecţie pentru postul de procuror-şef european organizată de un Comitet special al PE, Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe prima poziție, primele trei opțiuni urmând a fi trimise Parlamentului European. Dintre cele trei propuneri, legislativul european urmează să aleagă prin vot persoana ce va conduce  Parchetului European.

Foto:digi24.ro