După nominalizarea pe care PSD a făcut-o în decembrie, respingeri și amânări repetate, Mircea Drăghici, candidatul la funcția de ministrul al Transporturilor anunță că își retrage candidatura pentru care aștepta de aproape 70 de zile un răspuns de la Cotroceni.

Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere.

Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul.

A scris Mircea Draghici pe contul său de facebook.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, același lucru l-a anunțat și Lia Olguța Vasilescu fiind la a patra respingere consecutivă pentru ocuparea unui fotoliu de ministru (la Transporturi și Dezvoltare) după ce l-a ocupat pe cel de la Ministerul Muncii.

Dincolo de decizia personală a celor doi candidați de a se retrage, strategia PSD pentru următoarea perioadă este una destul de incertă mai ales având în vedere faptul că în continuare în Guvernul Dăncilă există două ministere conduse de interimari în condițiile în care, România se află de o luna și jumătate în exercitarea mandatului președinției rotative a CE.