Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat marţi că nu promite niciun număr de kilometri de autostradă, însă şi-a asumat să dea în trafic lucrările recepţionate conform contractelor.

„Nu o să mă vedeţi pe mine să fac afirmaţii cum a făcut doamna Plumb: să spui la începutul anului 2019 că vei da în trafic 180 de kilometri de autostradă şi tu să ai şantiere deschise de 118 kilometri de autostradă. Nu o să mă auziţi nici cum au spus, nu mai reţin dacă domnul Cuc sau domnul Şova, (…) nu promit niciun kilometru de autostradă. Eu vă promit că vom da în trafic toate tronsoanele de autostradă finalizate şi recepţionate aşa cum scrie în contract. Până la final de an va trebui să luăm o decizie foarte clară, exactă pe Lugoj-Deva Lotul 3. Acolo s-a finalizat expertiza pe partea de drum, se compune expertiza pe partea de poduri”,

a spus Bode, conform Mediafax.

În privinţa directorilor din companiile de stat CFR SA, CFR Călători şi CNAIR acesta a explicat:

Categoric facem o evaluare. Susţin decizia Guvernului Orban de a aduce în funcţii la aceste companii, printr-un proces de selecţie prin Ordonanţa 109, manageri profesionişti”.

Reamintim faptul că primul proiect de autostradă la care s-a renunțat deja este cel al autostrăzii Pitești – Comarnic – Brașov, care nu este susținut de actuala guvernare PNL.