Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, răspunde atacurilor Opoziţiei la sistemul bugetar din ultima perioadă, considerând că în loc de soluţii şi beneficii pentru români Opoziţia inventează zi de zi câte o „gogomănie” care se adaugă la o lungă listă, atacul Opozitiei la sistemul bugetar fiind o nedreptate care li se face oamenilor care muncesc în sistemul bugetar pe care ministrul Budăi îl consideră a fi coloana vertebrală a statului.

„Nicio zi fără o gogomănie!

Acesta pare a fi sloganul preferat al colegilor din Opoziție, care ce visează noaptea scot pe gură ziua.

Ultima dintre perle o constituie tăierea voucherelor de vacanță, program introdus de guvernarea PSD, de pe urma căruia au beneficiat mii de români. Dacă le ies jocurile celor din opoziție, românii pot să-și ia adio de la această facilitate.

Această idee se adaugă la o lungă listă de aberații, care reflectă disprețul acestor politicieni pentru cetățeanul de rând: supraimpozitarea IT-iștilor, desființarea salariului minim, concedieri masive în rândul bugetarilor.

Haideți să vă spun ceva, stimați colegi din Opoziție! Acești români, bugetarii, reprezintă coloana vertebrală a statului. Mulți dintre ei sunt de o mie de ori mai capabili și mai calificați decât <<eminențele cenușii>> care, fără să fie capabili să scrie un program de guvernare, se mulțumesc să debiteze amatorisme toxice în spațiul public.

Dragi colegi, înțeleg că v-a luat valul politic prematur și v-ați văzut deja la putere. Însă pe moment sunteți tot în opoziție. Iar cu astfel de idei, care parcă sunt emanate special ca să facă în ciudă românilor, veți ajunge cu siguranță departe. Departe de guvernare!

Ghinion, cum ar spune unii. Dar mai bine ghinionul vostru decât ghinionul românilor.”,

scrie Marius Budăi.

Atacul ministrului Budăi vine în contextul în care președintele PNL Ludovic Orban lansează un avertisment pentru toți angajații la stat în ultimii doi ani, transmițându-le că ar trebui să se teamă pentru că în cazul în care PNL preia guvernarea, iar el ajunge premier, cei care nu au nicio treabă cu cariera de funcționar public vor fi concediați.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că PNL „dispreţuieşte” românii care muncesc şi „îi ameninţă” cu tăieri de venituri, atrăgându-i atenţia liberalului Florin Cîţu că a pus „o etichetă” pe milioane de oameni care muncesc cinstit când a spus că bugetarii câştigă dublu faţă de angajaţii din privat.

Foto: fanatik.ro