Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a refuzat să clarifice detalii din declarația de avere, răspunzând evaziv la întrebarea unei jurnaliste cu privire la banii și proprietățile obținute din donații, pe care acesta le deține conform declarației de avere depusă în Parlament.

„Banii sunt din exploatarea proprietăților pe care le am. Vânzare-cumpărare înseamnă exploatare proprietăți. Am vândut terenuri. Am câștigat și în instanță, sunt donații. Dacă asta e o problemă, ANI poate să verifice”,

a spus Florin Cîțu, conform Antena3.

În urmă cu câțiva ani, Florin Cîțu a mărturisit că banca la care a lucrat a făcut evaziune fiscală, o parte din banii primiți fiind plătiți printr-un offshore.

Conform declarației de avere depusă în Parlament, Florin Cîțu deține 300.000 lei obținuți din contracte de vânzare-cumpărare imobile, un depozit bancar de 350.000 lei, un împrumut acordat unei persoane fizice în valoare de 36.000 EU, și mai multe proprietăți printre care se numără patru donații, cea mai mare dintre ele fiind un teren de 75 de hectare în comuna Voineasa, județul Vâlcea. De asemenea, Florin Cîțu mai deține și două imobile a câte 130 mp fiecare, în județul Vâlcea, respectiv București, ultimul fiind luat cu ajutorul unui credit.