Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, miercuri seară, că există discuţii privind trecerea la această instituţie a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

El a precizat că, din punctul său de vedere, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) ar trebui să preia doar partea de comunicaţii speciale a STS, nu şi Serviciul unic pentru situaţii de urgenţă 112.

„A fost o propunere şi cred că este o discuţie pe care trebuie să o avem. (…) Ceea ce pot să vă spun, din punctul meu de vedere, că 112 probabil nu ar trebui să treacă la Ministerul Apărării, ci doar partea care ţine de comunicaţii speciale”

a afirmat Leş la Antena 3, conform agerpres.

Ministrul Apărării a menţionat că discuţiile pe tema preluării STS de către MApN au apărut la propunerea sa, după evenimentele de la Caracal.

Cu privire la acest aspect s-a pronunțat și fostul prim-ministru Adrian Năstase, care era de părere, într-o postare pe blogul personal, că miza reală a cazului Caracal este controlul asupra acestui serviciu ce poate fi decisiv în următoarele bătălii electorale.