Preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților, deputatul PSD Dorel Căprar, a anunţat că, în urma evenimentelor de la Caracal, s-a decis convocarea pentru luni,  ora 17:00, a unei şedinţe a comisiei. Potrivit președintelui Comisiei, au fost convocați pentru audieri ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Ionel-Sorinel Vasilca, actualul şi fostul inspector general ai Poliţiei Române, Florian Dragnea şi, respectiv, Ioan Buda, precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), Mihai-Cristian Mărculescu.

“Având în vedere evenimentele recente de la Caracal, precum şi numeroasele semnalări din mass-media referitoare la modul deficitar de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pentru analizarea situaţiei şi în exercitarea controlului parlamentar, luni, 29 iulie, ora 17,00, este convocată o şedinţă a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor. Urmează să fie convocaţi Ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, inspectorul general interimar şi fostul inspector general ai Poliţiei Române, precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă”, a anunţat deputatul Dorel Căprar (PSD), pe Facebook.

Duminică, Viorica Dăncilă a declarat că președintele Klaus Iohannis trebuie să își asume că va face o analiză la sânge în ședința CSAT referitoare la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Cred, de asemenea, că este necesar să ia o decizie privind demiterea șefului STS, pentru că așa am procedat la MAI și așa trebuie procedat și în cazul celorlalte instituții. În astfel de situații nu avem voie să ezităm” a mai declarat premierul Dăncilă.

Foto:g4media.ro