Noul ministru de Interne, Nicolae Moga consideră că violențele din 10 august nu trebuie să se mai repete, catalogând violențele de atunci ca fiind un episod nefericit. De asemenea, Moga a declarat că nici un cetățean român nu mai trebuie bătut de jandarmi dacă respectă legea, dar nici un jandarm să nu mai fie bătut de un cetățean răuvoitor, legile și regulamentele în vigoare trebuind să fie respectate cu strictețe atât de o parte cât și de alta.

„Funcţia asta de ministru al Afacerilor Interne este o funcţie politică într-o structură militarizată. Nu se poate un ministru al Afacerilor Interne să nu colaboreze cu toate structurile. (…) 10 august a fost un eveniment nefericit. Acolo, lucrurile au fost combinate. Eu cer ca niciun cetăţean, niciun român să nu mai fie bătut de un jandarm, atâta timp cât respectă legea. Dar niciun jandarm să nu fie bătut de un cetăţean răuvoitor. (…) Trebuie să înţelegem ce sistem să aplicăm la nivelul ordinii publice. Ne place cel din UE, unde suntem membri, (…) Ne place cel din UE, unde suntem membri cu drepturi depline, aşa cum este în Germania, Franţa? Cum e peste Ocean, în America? Atunci, stăm de vorbă şi o să facem aşa cum este acolo. Deocamdată noi avem lege, nişte regulamente, care trebuie respectate cu stricteţe”

A spus Nicolae Moga, conform mediafax.

Pe 1 iulie 2019, la aproape un an de la violenţele de la mitingul din 10 august, procurorii secţiilor parchetelor militare din cadrul Parchetului General au declinat către DIICOT dosarul privind agresiunile jandarmilor, precizând că în cauză sunt dispoziţii referitoare la siguranţa naţională.

Nicolae Moga a făcut, joi dimineaţă, primele declaraţii în calitate de ministru al Afacerilor Interne şi a precizat că nu şi-a dorit această funcţie însă, „dacă tot a fost să fie”, va încerca să facă lucrurile să meargă. Moga a precizat că a avut deja întâlniri cu şefii de arme.

Fostul ministru, Carmen Dan, l-a felicitat pe noul ministru de interne, senatorul PSD Nicolae Moga, dorindu-i mult succes.

”Îl felicit pe noul ministru de interne, senatorul PSD Nicolae Moga. Mult succes! Ministerul Afacerilor Interne este o instituţie importantă cu oameni aflaţi în slujba cetăţenilor, de la ministru până la angajatul din stradă sau cel de la ghişeu” 

A scris, pe Facebook, Carmen Dan.

Foto: agerpres