Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, anunță că tranziția la radiodifuziunea digitală terestră în România este unul dintre primele proiecte de importanţă strategică pentru România care a fost blocat în urma crizei guvernamentale provocată de Administrația Prezidențială.

„Blocajul guvernamental indus de administraţia prezindenţială face ca România să piardă startul mai multor proiecte foarte importante pentru cetăţenii săi.

Astăzi, am fost în imposibilitatea promovării în Guvern a unui Memorandum care ar fi stat la baza elaborării strategiei privind implementarea radiodifuziunii terestre digitale sonore și a serviciilor multimedia asociate, la nivel naţional.

Tranziția la radiodifuziunea digitală terestră în România implică o abordare complexă, cu o componentă de interes strategic fundamental al statului român în legătură cu mijloacele de informare a populației într-un mod cât mai transparent, nediscriminatoriu și accesibil pentru o gamă cât mai variată de conținut.

Guvernul în funcţie este privat de instrumentul de a adopta orice proiect nou sau element de politică nouă, impactând negativ cetăţenii şi companiile din România!

# ResponsabilitatepentruROMANIA!”,

scrie Alexandru Petrescu pe Facebook.

Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, ministrul interimar de resort, Alexandru Petrescu, avertiza asupra acestor probleme, precizând că desfiinţarea Ministerului Comunicaţiilor ar fi o greşeală, în condiţiile în care acest lucru ar duce la întârzieri în programele de digitalizare şi la pierderea unei sume mari de bani europeni.

Foto: caleaeuropeana.ro