Europarlamentarul și fostul premier Mihai Tudose, cu doar câteva ore înainte votului de învestire pentru guvernul Orban, creează o breșă în PRO ROMÂNIA și face un apel către colegii săi din partid să susțină prin cvorum și prin vot guvernul propus pentru că „trebuie să gândim rațional, și să avem Guvern”.

„Eu consider că astăzi va trebui să avem un Guvern, din mai multe motive, toate extrem de serioase și de grave. Trebuie să avem rectificare bugetară care trebuie efectuată de către Guvern prin OUG. Un Guvern interimar nu mai poate da OUG și nu știu cum poți închide anul fiscal. Avem probleme în sănătate, trebuie dați bani. Avem probleme pentru că autoritățile publice nu sunt finanțate, vine iarna și trebuie să ne pregătim. Nu avem comisar european și 27 de țări așteaptă după noi, după certurile noastre interne. Va trebui să se vină în Parlament cu Legea bugetului. Asta este o lege care trebuie elaborată de către Guvern și un interimar nu mai are drept de inițiativă legislativă. Ce facem, cum trecem bugetul pentru 2020? Un parlamentar nu se poate apuca să facă legea bugetului, nu are cum.

Este clar că în acest Guvern interimar nimeni nu mai lucrează. Avem foarte multe ministere care nu mai au titulari, nici măcar interimari. Acolo este totul blocat, nu mai există factorul de decizie, este haos.

Eu cred că noi, inclusiv Pro România, trebuie să gândim rațional, să avem Guvern. Noi am dat jos un Guvern și nu ne-am gândit ce punem în loc? Apropo de Pro România, păi noi spunem că suntem cu România și ea trage să moară. Trebuie să vedem care este interesul României, nu unul personal sau al unui grup de persoane.

Nu ne place de Orban, bun, pot să înțeleg. Nu știu cât de bun sau rău va fi viitorul Guvern, dar orice este mai bun decât haosul de azi. Avem în tolbă o moțiune de cenzură care poate fi trecută în februarie, dacă nu ne convine de Orban, dar astăzi România are nevoie de un Guvern plin. De trei luni stăm tot cu interimari, totul este blocat. Suntem de Kafka!”,

a declarat Mihai Tudose, pentru STIRIPESURSE.RO.

Declarațiile lui Tudose sunt în totală contradicție cu ale președintelui PRO ROMÂNIA, Victor Ponta, care a declarat că PRO ROMÂNIA nu va vota Guvernul Orban și nici nu va asigura cvorumul, avertizând că orice parlamentar al formațiunii care va face acest lucru va fi exclus din partid. Chestionat de jurnaliștii stiripesurse.ro în legătură cu această problemă, Tudose a răspuns:

„În primul rând m-ați întrebat pe mine și asta este opinia mea: noi ar trebui să votăm acest Guvern să ieșim din starea asta de incertitudine. În regulă, dacă așa gândește el (Victor Ponta – n.r.), asta este opinia lui, eu am opinia mea și nu mi-o schimb. Eu am vorbit cu mai mulți parlamentari și cu șefii de la Brăila și sunt mai mulți care gândesc ca mine, care realizează în ce situație suntem. Dacă suntem Pro România, noi trebuie să fim alături de România și de binele acestei țări.”,

a spus Mihai Tudose.

Reacția lui Victor Ponta nu se lasă așteptată, liderul PRO ROMÂNIA lansând un atac fără precedent la adresa lui Mihai Tudose, despre care dezvăluie că ar fi negociat, în weekend, cu PNL și săptămâna trecută cu PSD pentru o revenire în partid, și îl amenință pe acesta cu excluderea din Pro România.

„Dacă vă puneaţi întrebarea cine este <<negociatorul>> cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD şi cu Ludovic Orban în Weekend să votăm cu PNL! Cel pentru care am muncit toţi să ajungă la Parlamentul European – şi care ne-a minţit în faţă pe toţi că nu merge, doar candidează să ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu câştigat pe lista ProRomânia!

E bine că măcar separam apele / dar este greşeala mea că am lăsat de la mine să treacă toate trădările şi ticăloşiile la adresa noastră! Mergem mai departe – mai puţini dar fără vânzători!

Este corect să nu votăm un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Băsescu în Decembrie 2009 – şi care va genera un dezastru în 2020 exact cum a fost în 2010!

Chiar dacă acum ProRomânia este sub atac total – vom rezista şi vom fi mai buni şi mai puternici!”,

scrie Victor Ponta.

UPDATE: Pro România stă pe un butoi de pulbere după ce doi prim-vicepreședinți Pro România, deputații Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, se numără printre parlamentarii care vor vota, luni, învestirea guvernului Ludovic Orban, au zis surse din Pro România pentru STIRIPESURSE.RO. E posibil să mai apară, până la ora votului, și alți doritori. Potrivit surselor citate, se anunță o ședință tensionată la Pro România înainte de vot.

Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto / Hepta.ro