Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, reacționează la afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, care dădea asigurări în urmă cu câteva zile că veniturile nu vor fi tăiate de viitorul guvern PNL, acuzând PSD că  “au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase”. 

”Vă arăt azi cum vrea Iohannis să vă prostească atunci când se jură că pensiile și salariile nu vor fi tăiate. E o mare păcăleală!

Pentru a reduce veniturile nu trebuie neapărat să le tai, cum a făcut Băsescu. Poți să le impozitezi, poți anula praguri minime garantate, poți desființa beneficii salariale sau poți crește taxe și tarife la utilități. Rezultatul este același: mai puțini bani în buzunarele românilor!

Vă prezint aici măsurile anunțate oficial de PNL, care duc exact la acest rezultat. NICIUNA DINTRE ELE NU A FOST DEZMINȚITĂ DE IOHANNIS! Trageți singuri concluzia!

E o listă lungă, dar merită citită!
• Trimiterea în șomaj a 400.000 de bugetari;
• Impozit progresiv pe salarii, peste nivelul actual de 10%;
• Anularea creșterii punctului de pensie de anul viitor (de la 1.265 la 1.775 lei);
• Anularea creșterilor de salarii prevăzute în Legea salarizării pentru următorii ani;
• Anularea creșterii anticipate a salariilor din Învățământ prevăzută pentru anul viitor;
• Anularea voucherelor de vacanță;
• Desființarea unor bonusuri și sporuri acordate bugetarilor;
• Desființarea salariului minim garantat;
• Desființarea salariului minim garantat de 500 euro net din construcții;
• Impozitarea salariilor IT-iștilor și a celor din cercetare-dezvoltare;
• Suspendarea tuturor programelor de subvenții de la buget și a ajutoarelor sociale (deci și subvențiile pentru salariile tinerilor absolvenți, pentru angajații din construcții sau ajutoarele pentru pensionarii și familiile cu venituri mici sau pentru bolnavii de cancer sau cu alte boli grave pentru care se acordă sprijin de la stat);
• Anularea plafoanelor prin care s-a oprit creșterea tarifelor la energie electrică și gaze naturale pentru populație!

Așa cum v-am mai spus: Pregăti-vă!Winter is coming!

Puteți opri toate astea cu votul vostru din noiembrie!”

scrie Mihai Fifor.

Președintele Klaus Iohannis avertizează PNL înaintea guvernării că războiul cu PSD este în plină desfășurare, PSD fiind în continuare un adversar puternic, iar “prima minciună gogonată pesedistă” este cea conform căreia, PNL va tăia pensii și salarii.

“Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase. Pentru a demonta prima mare minciună gogonată pesedistă, vă spun că nu vor exista tăieri de pensii şi salarii. Vor urma şi alte încercări pesediste, eu mă aştept la tot felul de piedici. “

a declarat Klaus Iohannis la Timișoara, unde s-a desfășurat Adunarea Regională a organizațiilor PNL regiunea Vest.

Deputatul PNL, Florin Roman confirmă că PNL intenționează să reducă cheltuielile cu aparatul bugetar, încă de săptămâna viitoare:

„PNL își propune să reducă cheltuielile cu aparatul bugetar. Noi am identificat că administrația PSD a identificat 100.000 de oameni pe pile. Dacă facem un calcul, cu o cheltuială medie de 2.000 de euro pe angajat, facem o economie anuală de trei miliarde. (…)vom face un audit, iar cei care își găsesc rostul muncii acolo rămân, restul vor pleca. Am identificat prevederile care trebuie schimbate, săptămâna viitoare facem modificările și vor pleca”.”

a spus Florin Roman.