Înainte cu doar două zile rămase până la votarea moțiunii de cenzură, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, lansează un atac foarte dur la adresa președintelui PRO România și fost premier PSD, Victor Ponta, pe care îl numește cameleon în urma deziceri din ultima vreme de „partidul care l-a făcut cine este”, reamintindu-i că aceiași „Vâlcov și Teodorovici au fost miniștri ai Finanțelor – ca să lămurim cine făcea bugetele pe care Ponta doar le prezenta în Parlament”.

Spre deosebire de Victor Ponta, eu nu sunt cameleon. Nu mă dezic de colegii mei. Nu mă dezic nici măcar de Guvernele Ponta din 2012-2015, în care Vâlcov și Teodorovici au fost miniștri ai Finanțelor – ca să lămurim cine făcea bugetele pe care Ponta doar le prezenta în Parlament.

Rezultatele din 2015 cu care se laudă Ponta sunt de fapt rezultatele PSD. Ponta era doar poza pusă în geam. Munca o făceau alții, cei pe care acum îi denigrează. Că așa fac cameleonii!

Dar nu fug de comparația cu anul 2015.
Ponta vorbește de valoarea deficitelor în PIB, dar nu vă spune cât a crescut PIB de atunci. Vă spun eu: cu 45% (de la 712 mld. lei la 1.033 mld. lei).

Vorbește Ponta despre datoria publică… Jenant… A lăsat o datorie de 37,8% din PIB. Azi este doar 35,1%.

În fiecare an al actualei guvernării PSD, creșterea economică a fost mai mare decât în perioada în care Ponta era premier.

Doamna prim-ministru Dăncilă, pe care o jignește mereu, i-a dat lecții la bună guvernare.
Acum Ponta e mai preocupat de echilibre macroeconomice, de deficite, de datoria publică… Acum e de dreapta! A uitat principiile PSD, cum ar fi „creșterea economică să se simtă și în buzunarele cetățenilor” sau „mai mulți români în clasa de mijloc”.
Noi, cei care nu am fugit pe uşa din dos din PSD nu am uitat. De la demisia pe Facebook a Cameleonului, salariul mediu net, „în mână”, domnule Ponta, a crescut cu 64% (de la 1.918 lei în noiembrie 2015, la 3.142 lei, în prezent).

Salariul minim net a crescut cu 66% (de la 758 lei la 1.263 lei). Și pensia medie a crescut cu 54% (de la 886 lei la 1.368 lei). Iar numărul persoanelor aflate în sărăcie severă s-a redus de la 4,5 milioane, în 2015, la 2,5 milioane, în prezent.

Cât de mult își poate schimba culoarea un cameleon? Aţi fi uimiţi…

Astăzi Ponta anunță țanțoș că va vota moțiunea împotriva PSD, partidul căruia îi datorează totul! Şi asta spune tot despre acest vesel personaj…

a scris Mihai Fifor, pe Facebook.