Mihai Fifor, secretar general al PSD, prevede sfârşitul politic pentru Dan Barna în urma anchetei pornite împotriva lui de Departamentul Anti-Fraudă (DLAF) pentru suspiciuni de fraudă cu fonduri europene, comparând situația liderului USR care promovează curățenia în politică cu situația în care PSD, promotor al măsurilor sociale, ar anunța că taie pensi și salarii.

„Fiecare partid parlamentar din România este recunoscut pentru temele prioritare pe care le urmărește. PSD vrea să aducă bunăstare pentru cetățeni, cei de la PNL sunt cu austeritatea, iar cei la USR au promis curățenie în clasa politică.

Ancheta anti-fraudă pe fondurile europene gestionate de Dan Barna este pentru USR echivalentul unei tăieri de pensii și salarii în cazul PSD.

Contrazice și descalifică toate lecțiile de morală politică pe care ni le ținea USR. Este cea mai mare trădare a unui partid politic din România față proprii săi alegători!”,

scrie Mihai Fifor.

Reamintim faptul că în urma anchetei jurnaliștilor de la RISE Project, care au scos la iveală presupuse fapte de fraudă cu fonduri europene, Dan Barna a intrat sub investigația Departamentului pentru Luptă Anti-Fraudă (DLAF).

Uniunea Salvați România (USR) a transmis, referitor la demersul DLAF de verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener preşedintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene, că acestea au mai fost verificate de organismele intermediare şi de autorităţile de management, „care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură“.

Dan Barna a solicitat să fie anchetat de DNA și nu de DLAF.

Foto: facebook/DanBarna