Mihai Fifor, secretarul general al PSD, îi transmite un mesaj dur preşedintelui Iohannis în ziua în care îi expiră mandatul de ministru interimar la Interne, declarând că prin refuzul președintelui de a numi un ministru la Interne acesta dă dovadă „de dispreț pentru oameni și de cruntă indiferență pentru tragedia de la Caracal”. De asemenea, Mihai Fifor enumeră și câteva din măsurile pe care le-a luat în calitate de ministru al MAI cu privire la îmbunătățirea activității ministerului.

„Astăzi încetează mandatul meu interimar la Ministerul Afacerilor Interne. Am încercat să-mi fac datoria în mod responsabil.

Am luat imediat măsuri pentru reformarea sistemului de siguranță a cetățeanului. Am colaborat excelent cu dl. Raed Arafat la elaborarea ordonanței de urgență 62/2019 prin care am îmbunătățit sistemul 112.

Am început procesul de reformare a funcțiilor de conducere din MAI. Atât cât mi-a stat în putință și cât mi-a permis legea, i-am sprijinit pe anchetatorii care investighează cazul de la Caracal.

Am lucrat în minister cu oameni deosebiți, bine pregătiți, cărora le mulțumesc pentru buna colaborare.

Din păcate, în plin proces de reformare a sistemului de siguranță a cetățeanului, în plin proces de organizare a alegerilor, MAI rămâne fără ministru.

Klaus Iohannis este în campanie și face tot ce poate să blocheze Guvernul, forțând peste măsură legile și Constituția. Este o dovadă de dispreț pentru oameni și de cruntă indiferență pentru tragedia de la Caracal de care și-a amintit doar în declarațiile politice. Oamenii au nevoie de un alt fel de președinte, iar în această toamnă ne vom lupta să dăm României șeful de stat pe care îl merită: muncitor, implicat și aproape de oameni”,

a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, în debutul ședinței de guvern, că joi expiră mandatul lui Mihai Fifor de ministru interimar la Interne, subliniind că îi mulțumește pentru toată activitatea la MAI. În acest context, ea a făcut un apel la președintele Klaus Iohannis să lase la o parte jocurile politice și să renunțe la blocarea guvernului pentru a nu periclita funcționarea instituțiilor statului.

Viorica Dăncilă a trimis, miercuri, la Cotroceni propunerea lui Dan Chirilă, fost consilier al președintelui Iohannis, pentru a ocupa funcția de ministrul Afacerilor Interne.

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține joi, 12 septembrie a.c., ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Foto: facebook