În urma anunțului că Pro România va susţine proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, îi reamintește lui Victor Ponta că el este cel care, în calitate de premier, a propus și susținut legea conform căreia primarii să fie aleși într-un singur tur.

„Pro România, condus de Victor Ponta, își arată măsura de partid mic: vrea alegeri pentru primari în două tururi.

Asta face un partid slab care știe că nu are șanse să câștige un scor bun într-un singur tur. Speră să câștige prin trocuri politice în turul al doilea.

Așa știe Victor Ponta să facă politică, prin trocuri și aranjamente de culise.

Argumentul principal pentru un singur tur este că oamenii votează PENTRU, candidatul preferat, PENTRU proiectul cel mai convingător.

În turul al doilea, cei care nu-și văd candidatul calificat votează ÎMPOTRIVA unuia dintre cei doi finaliști. E un vot <<ca să moară și capra vecinului>>. România nu trebuie să se întoarcă la această mentalitate păguboasă.

Iar dacă tot vorbim de principii, vă amintesc data de 20 aprilie 2015, când Victor Ponta era premier și președintele PSD – încă nedemisionar pe facebook și declara, după consultările cu Iohannis la Cotroceni, că e musai să avem alegeri pentru primari într-un singur tur.

Alte vremuri, alt partid, alte prințipii, nu-i așa, domnule Ponta?”,

scrie Fifor pe Facebook.

Atacul lui Mihai Fifor vine în contextul declaraţiei de luni a preşedintele Pro România, Victor Ponta:

„Parlamentarii Pro România vor susţine proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi respingerea ordonanţei referitoare la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot uninominal”,

a declarat Victor Ponta.