Secretarul general și purtător de cuvânt la PSD, Mihai Fifor, face un apel către colegii din opoziție să înceteze în a mai promova Legea pensiilor ca fiind o “pomană electorală” pentru că în felul acesta pe lângă dezinformare nu fac decât să jignească pensionarii, explicând în același timp și cum se vor face aceste măriri de venituri pentru această categorie socială.

„Stimați colegi din opoziție, încetați să mai catalogați Legea pensiilor ca fiind o „pomană electorală”!

Încetați să-i mai jigniți pe pensionari!

Încetați să-i mai considerați „asistați sociali” pe cei care au muncit o viață, iar acum își primesc binemeritata răsplată!

Sunteți prizonierii unei viziuni de conțopist. Speriați lumea că vor crește cheltuielile cu pensiile, dar nu luați în calcul creșterea veniturilor la buget.

Da, necesarul pentru plata pensiilor va crește până la 149 miliarde lei în 2022 (față de 76 mld. în acest an). Dar uitați-vă și la creșterea PIB, care va fi de peste 23% față de nivelul actual! La împlinirea calendarului de majorări din Legea pensiilor, PIB-ul României va depăși 1.270 mld. Lei (față de 1.031 în acest an).

Asta înseamnă că pensiile vor reprezenta 11,7% din PIB, încă sub media europeană de 12,9%!

Asta însemnă normalitate! Să aducem treptat pensiile din România, la un nivel comparabil cu cel din Uniunea Europeană!”

A scris Mihai Fifor pe Facebook.

Reamintim faptul că președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii.