Viorica Dăncilă a făcut, vineri, apel către cetăţenii români, să semneze pactul pentru bunăstarea ţării, astfel încât, indiferent de guvernare, pensiile şi salariile să nu mai fie tăiate. Liderul PSD a afirmat că a văzut din partea partidelor de opoziţie doar vorbe şi dezinteres. Primul care dă curs acestei ințiative este secretarul general al PSD, Mihai Fifor, care face un apel la societatea civilă să se mobilizeze și să semneze acest Pact propus de PSD, dar refuzat de partidele de Opoziție.

„Aseară am semnat <<Pactul pentru bunăstarea românilor>> care prevede continuarea creșterilor de pensii și salarii prevăzute în lege și menținerea taxelor scăzute pentru tinerii antreprenori și pentru cei cu activități independente.

Am făcut-o în calitate de simplu cetățean, așa cum vă invit să o faceți și voi. Puteți semna petiția online la www.pactul.ro.

Premierul a propus acest Pact tuturor partidelor parlamentare, astfel încât acestea să le garanteze românilor că nu le vor anula beneficiile câștigate în această guvernare. Partidele din opoziție au refuzat să îl semneze, dezvăluindu-și astfel intenția de a reveni cu politici de austeritate.

Putem însă să îi oprim! Noi, cetățenii! Putem să le arătăm că voința noastră este mai puternică!

Dacă ești pensionar și nu vrei să te mai temi că îți vor îngheța pensia, dacă ești salariat și nu vrei să te mai temi că îți vor opri creșterile la salariu sau că nu ți-l vor tăia din nou, dacă ai o mică afacere și nu vrei să îți crească taxele, dacă ai un PFA, ești artist, avocat, jurnalist, consultant sau desfășori o altă activitate independentă și nu vrei să îţi crească impozitele, dacă ești un tânăr care vrea să înceapă o afacere și mizezi pe sprijinul din Programul Start-Up Nation, atunci apără-ți drepturile și beneficiile!”,

scrie Mihai Fifor pe Facebook.