Mihai Fifor, secretar general al PSD, face o scurtă analiză a situației liderului USR, Dan Barna care „în terminologia USR, Dan Barna a devenit un fel de penal în funcții publice” după dezvăluirile Rise Project din care rezultă presupuse fapte de fraudă cu fonduri europene ce au dus atât la sesizarea DLAF, cât și la sesizarea DNA care se pare că a deschis între timp un dosar penal care vizează aceste fapte. Fifor consideră că deși Dan Barna își merită soarta, „nu e în regulă să vedem iar că dosarele penale stabilesc cine rămâne și cine merge mai departe într-o competiție electorală”.

„În terminologia USR, Dan Barna a devenit un fel de ‘penal în funcții publice’.

Dacă DNA a început ancheta asupra sa, cum cerea chiar el, atunci ar trebui să își dea imediat demisia din Parlament, de la șefia USR, să se retragă din cursa prezidențială și să se evaporeze cu totul din viața publică. Să își aplice lui ce pretindea el altora!

Dar lucrurile nu sunt deloc în regulă în povestea asta! Nu e în regulă să călcăm în picioare prezumția de nevinovăție, indiferent despre cine e vorba. Am ajuns așa, tocmai din cauza celor ca Barna. Deci el își merită soarta!

Dar sunt mulți care au fost înfierați de societate fără să fie vinovați!

Nu e în regulă să vedem iar că dosarele penale stabilesc cine rămâne și cine merge mai departe într-o competiție electorală.

Pare că o mână nevăzută face cărțile și de această dată. Iar asta nu e în regulă deloc!”,

a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor Rise Project privindu-l pe Dan Barna și au deschis dosar penal in rem, privind o posibilă faptă de fraudare a fondurilor europene, conform unor surse citate de Realitatea TV.

Dan Barna a declarat, luni seară, la o întâlnire cu jurnaliștii, că dacă va fi chemat la audieri, nu vede nicio problemă.

„Nu am primit nimic. Dacă au început verificările, e foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”,

a declarat Dan Barna, întrebat despre un posibil dosar la DNA în cazul său.

Foto: ziarobiectiv.ro