Senatorul PSD Mihai Fifor a declarat că partidul nu și-a pierdut majoritatea în Parlament, miercuri fiind doar o problemă de prezență în sală, în contextul în care au fost 26 de social-democrați absenți.

Victor Ponta avertizează că Guvernul Dăncilă, în cazul în care moțiunea de cenzură cade, începând cu data de 11 octombrie a.c. acesta devine interimar, în condiţiile în care se împlinesc 45 de zile de la plecarea ALDE din alianţa de guvernare.

„Avem moţiunea citită mâine şi discutată şi votată joia viitoare, pe 10 octombrie. (…) E bine să dezbatem moţiunea, e bine să o şi adoptăm, pentru că vineri, pe 11, se împlinesc 45 de zile de când Guvernul şi-a schimbat structura politică, prin plecarea ALDE, şi practic tot guvernul devine interimar. Faptul că doamna Dăncilă n-a venit la vot în aceste 45 de zile este ceva ce eu nu pot să înţeleg ca fost prim-ministru. Dar dacă moţiunea trece joi, atunci, practic, criza se încheie şi trebuie să ne gândim cât mai repede să avem un guvern”,

a spus Ponta după şedinţa Birourilor permanente reunite.

El s-a arătat convins că vor fi mai multe voturi în favoarea moţiunii, în afara celor 237 de parlamentari, amintind că trei social-democraţi au venit la PRO România.