După conferința de presă de miercuri, de la Palatul Cotroceni, în care președintele Iohannis a criticat PSD și Guvernul pentru modul neprofesionist în care a fost întocmit bugetul de stat pe 2019 prin purtătorul de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, senatorul PSD, Mihai Fifor, atacă dur declarațiile președintelui, considerând că președintele Iohannis se află într-o “campanie electorală disperată” în care “președintele Iohannis a demonstrat, încă o dată, lipsa totală de interes față de români și față de această țară.”

Asa cum era de asteptat, presedintele Iohannis va respinge Legea Bugetului. Declaratia de astazi vine sa ne confirme acest lucru.

Am avut astazi parte de o însăilare ridicolă de sloganuri electorale.

Practic, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, presedintele Iohannis a demonstrat, inca o data, lipsa totala de interes fata de romani si fata de aceasta tara.

Acuzele vehemente nu pot ascunde lipsa de argumente, iar folosirea pupitrului oficial al președinției țării pentru răfuieli politice compromite credibilitatea și prestigiul unei instituții vitale.

Indiferent de cât de jos ajunge Cotroceniul în discursul public, reușește să surprindă neplăcut și să demostreze că se poate și mai rău…

Astazi s-a mai încălcat o linie roșie…cea care impunea ca de la pupitrul președinției țării să nu se facă politică partizană pătimașă, cu acuze și jigniri extreme aduse adversarilor politici și laude pentru susținători.

Dincolo de această nouă dovadă că pune mai presus de interesele tarii campania sa electorală și dincolo de încrâncenarea de a vâna voturi cu orice preț, presedintele Iohannis, prin intermediari, dezinformează cu bună știința.

De asemenea, Fifor consideră că Iohannis “vede scăderi unde defapt sunt creșteri în buget” în vremea în care insistă să blocheze funcționarea normală a guvernului prin refuzul de a numi miniștrii la Dezvoltare și Transporturi de aproape 90 de zile, considerând că toate aceste lucruri sunt făcute din singurul interes al președintelui care este unul pur personal în cheie electorală.

Vede scăderi acolo unde în realitate sunt creșteri. La Educație, Sănătate și Investiții sunt cele mai mari alocări de resurse din istoria țării…iar domnul Iohannis vede subfinanțare.

În privința absorbției fondurilor susține că guvernarea PSD este incapabilă… Toată lumea știe performanța zero a Guvernului său – “guvernul zero” – în materie de fonduri europene; este de notorietate că PSD-ul a reusit să recupereze întârzierile și să ajungă la media europeană în privința absorbției…iar pentru acest an, obiectivul este să se ajungă de la 26% la 40% absorbție!

Tocmai reacția virulenta a candidatului Iohannis, aflat în campanie electorală disperată de mai bine de 6 luni, demostrează că PSD face bine ce face!

Cat despre așa-zisa incompetență a actualului guvern, cel mai bun răspuns îl dau cifrele oficiale, interne și europene.

Cifrele spun tot și arată rezultatele unei buna guvernari in folosul romanilor.

In tot acest timp, presedintele Iohannis continuă să facă rău țării și românilor. Insistă să blocheze normala activitate a guvernului – sunt 90 de zile când a refuzat să numească ministru la Trasporturi și 86 de zile de când nu există titular la Dezvoltare.

Acum atacă fără argumente bugetul de stat și este de așteptat să-l respingă.

Astfel de derapaje de la o minima idee de a conduce aceasta tara constitutional, legal si in favoare romanilor nu face altceva decat sa demonstreze ca singurul interes al Presedintelui este unul pur personal in cheie electorala. Restul, chiar nu conteaza.

A scris, Mihai Fifor, pe contul său de facebook.

Reamintim că PSD în urma ședinței CExN de luni a trimis către Cotroceni două noi nominalizări pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, așteptând din partea președintelui Iohannis ca aceste nominalizări să fie validate cât mai urgent pentru ca activitatea guvernului să revină la normal, conform declarațiilor premierului României, Viorica Dăncilă care a făcut și un “apel la responsabilitate”, adresat președintelui Klaus Iohannis.