Mihai Fifor, secretar general al PSD, atacă afirmațiile lui Ludovic Orban în care liderul PNL o compară pe Viorica Dăncilă cu Ceaușescu în urma deciziei guvernului de a majora salariul minim pe economie, anticipat programului de guvernare. Mihai Fifor este de părere că prin aceste atacuri premierul desemnat nu face decât să dezvăluie strategia PNL de desfiinţare a salariului minim pe economie pentru că ar fi „anti-economic și anti-social”, PNL dovedind prin această măsură că se „gândeşte doar la corporații”.

„De vreo două zile PNL atacă Guvernul Dăncilă că majorează salariul minim NET cu 100 de lei. Că, vezi Doamne, <<mai era cineva prin 1989 care mai dădea 100 de lei>> și că <<guvernul n-ar fi legitim>>.

Domnule premier desemnat, doar atâta puteți?! Comparația cu 1989 nu ține. Pentru că nu vorbim aici doar de 100 de lei.

În 2016, salariul minim, <<în mână>>, era de 878 de lei. Noi îl ducem acum, în 2019, conform programului de guvernare al PSD, la 1.363 lei. Faceți calculele! +55%!!!

Știu că vă deranjează! Ştiu şi că PNL vrea programatic să desființeze salariul minim, pentru că ar fi <<anti-economic și anti-social>>.

Vă gândiți doar la corporații. Puțin vă pasă că 1,7 milioane de români s-ar trezi cu salariile tăiate a doua zi după o astfel de măsură!

Cât despre legitimitate, să vorbiți când vă treceți guvernul prin Parlament! Și nici măcar atunci, pentru că văd acum că vă negociați majoritatea taman cu trădătorii pe care spuneați că nu-i luați prizonieri!”,

scrie Mihai Fifor pe Facebook.

Executivul interimar a pus de miercuri în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei, a anunţat, marţi, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi.

Această măsură a fost comparată de Ludovic Orban cu cea din 1989 când Ceaușescu anunța majorarea salariilor cu 100 lei.

„Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu… Băieții ăștia nu înțeleg, oamenii ăștia nu înțeleg că ei au fost demiși prin moțiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte ca un guvern care e în funcțiune. Rămân la Palatul Victoria doar până la învestirea unui guvern și nu pot să angajeze decizii importante de guvernare, ci numai să administreze treburile curente. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament”,

a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, completează cu o postare acidă la adresa liberalilor:

„Se tăvălesc în chinuri… Se dovedește că, în afară de lozinci, toate partidele astea adunate la un loc nu au pus pe masă un program de guvernare decent. Și-au luat țara înapoi și acum nu știu ce să facă cu ea!”,

scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.