Ministrul de Interne, Mihai Fifor, și secretar general al PSD, anunță că în ședința care a avut astăzi loc în coaliția de guvernare „relațiile în interiorul alianței sunt stabile și funcționale”, urmând ca discuțiile începute astăzi să continue și zilele următoare în aceeași formulă pentru ca programul de guvernare asumat să fie dus la bun sfârșit.

„Am avut astăzi o nouă ședință a Coaliției PSD-ALDE, o discuție productivă pe care o vom continua zilele următoare în aceeași formulă. Relațiile în interiorul alianței sunt stabile și funcționale.

Ne-am asumat împreună un program de guvernare și suntem și astăzi la fel de hotărâți să îl ducem la bun sfârșit.

Contextul politic nu afectează această asumare comună și nu ne abate de la scopul nostru de a continua reformele începute și a implementa toate proiectele ce sunt parte a viziunii noastre pentru România”,

a scris Fifor pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a lipsit de la discuțiile cu omologul ei din cadrul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a transmis luni că în absența premierului de la ședința coaliției nu s-a discutat despre măsurile propuse de ALDE pentru restartarea guvernării și că premierul Viorica Dăncilă trebuie să aleagă până miercuri între relansare și supraviețuire.

„Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului”,

a scris Vosganian pe Facebook.