Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat miercuri la TVR1, că pe data de 23 iulie va avea loc o întrunire a Comitetului Executiv al PSD, precizând că la finalul şedinţei va fi anunţat candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Mihai Fifor a mai declarat că pe 3 august va avea loc un Congres PSD de lansare a candidatului.

„Pe 23 iulie aflăm candidatul şi pe 3 august avem Congresul. Ne dorim un Congres de lansare a candidatului. Eu văd Congresul ca pe un eveniment politic, punct, de prezentare a candidaturii. Eu mi-aş dori să fie un eveniment de lansare a candidatului, a programului politic. Suntem în calendar. Mai sunt de venit şi săptămâna aceasta. Hai să ne uităm marţi la rezultate. De pe 10 august începem să strângem semnăturile, asta înseamnă că trebuie să avem candidatul, pentru că mai sunt practic 100 de zile până la alegeri”, a afirmat Mihai Fifor, miercuri, la TVR 1.

Conform declarațiilor făcute de Mihai Fifor la televiziunea publică, citat de Mediafax, în sondajele statistice comandate de către social-democrați, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost măsurată din punct de vedere al unei noi candidaturii la Primăria Generală a Capitalei în timp ce premierul Viorica Dăncilă, din perspectiva preşedintelui formaţiunii. Pentru alegerile prezidenţiale au fost măsuraţi doar cei care au anunţat intenţia de a candida, respectiv secretarul general al PSD, Mihai Fifor, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici si senatorul Şerban Nicolae.

„Măsori primarul general al Capitalei, pentru că nu ai cum să îţi faci motorul partidului şi măsori preşedintele partidului. Se măsoară. Noi ştim la ora actuală care cum stă. Ştim preşedintele partidului, ştim Teodorovici, ştim Fifor, ştim Şerban Nicolae. Ca primar general al Capitalei. Noi nu am măsurat candidatul la prezidenţiale Gabriela Firea. Am măsurat-o pe doamna Dăncilă ca preşedinte de partid. Am măsurat candidaturile care şi-au anunţat intenţia de a candida. Eu zic că partidul e aşezat în momentul de faţă şi funcţionează normal în momentuld e faţă. Avem intenţia să mergem în teritoriu. Practic partidului îşi reia viaţa de partid aşa cum trebuia să fie. Se măsoară încredere pe personalităţi din polică, după care se fac sondajele pentru ce ar fi dacă ar candida, după care ar fi întrebarea deschisă ce ar fi dacă ar fi alegeri cu cine aţi vota. Haideţi să aşteptăm ziua de 23 iulie”, a completat Fifor.

Potrivit aceleiași surse, întrebat despre o posibilă ieşire de la guvernare sau de perspectiva unei eventuale ruperi a coaliţiei PSD-ALDE, în contextul în care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu este decis să candideze, Mihai Fifor a răspuns: „Sincer să fiu îmi doresc să nu se întâmple lucrul acesta pentru că în opinia mea mai avem foarte multe de construit împreună. Mai avem locale, parlamentare, anul viitor”. Acesta nu a exclus nici o alianță cu Pro România și ALDE.

Foto:Mediafax