Potrivit declarațiilor făcute luni seara la un post de televiziune de către secretarul general al PSD, Mihai Fifor, Congresul PSD pentru alegerea candidatului la prezidenţiale va avea loc pe data de 3 august. Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, deputatul Liviu Pleşoianu, senatorul Şerban Nicolae.

Vineri, la Brăila, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că pe lista candidaţilor la alegerile prezidenţiale sunt mai multe nume din partid, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi un candidat independent. În această perioadă, PSD efectuează mai multe sondaje de opinie, prezidențiabilul PSD urmând a fi votat în congresul anunțat de Mihai Fifor pe data de 3 august.

“Pe această listă (a candidaţilor la prezidenţiale – n.r.) sunt şi domnul Teodorovici şi Mihai Fifor, pe această listă sunt toţi colegii care şi-au exprimat dorinţa de a candida, inclusiv Şerban Nicolae, inclusiv doamna Ecaterina Andronescu. Pe toţi colegii care au venit şi au spus ‘vrem să candidăm pentru alegerile prezidenţiale’ i-am pus în acest sondaj, pentru că mi se pare corect să le dau o şansă tuturor colegilor care vor acest lucru. Deci, nu am omis pe nimeni din aceste liste dintre cei care au venit şi au spus că vor să candideze. În sondajul de opinie este şi domnul Tăriceanu. Am pus şi un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluţia cea mai bună. Bineînţeles că, pe lângă rezultatul pe care îl vom vedea în aceste sondaje, e important ce-şi doresc şi organizaţiile judeţene – dacă îşi doresc o candidatură comună, dacă îşi doresc un candidat al PSD.” a declarat recent președintele PSD.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și-a manifesta dorința de a fi desemnat drept  candidatul coaliţiei PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale, în timp ce liderul Pro România, Victor Ponta, a înaintat ideea unui candidat unic PSD-ALDE-Pro România. Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, în legătură cu posibilitatea unui candidat unic pentru prezidenţiale din partea PSD-ALDE-Pro România, că în funcţie de rezultatele la sondaje “vom vedea ce formulă îmbrăţişăm“.

Legat de acest subiect, fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu vine cu o propunere inedită pe Facebook.

“Vreau sa va intreb ceva important! La inceputul lunii august se doreste un Congres ptr desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidentiale. Cine credeti ca are cele mai mari sanse in aceasta batalie ? Sunt convins ca raspunsurile voastre vor fi citite de multi dintre colegii mei. Si vor conta !”

Scrie Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Foto:Epoch Times România