În urma deciziei de joi prin care BEC a respins participarea alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare, pe motiv că Dacian Cioloș și Dan Barna nu ar fi, în mod oficial și legal, președinții celor două partide, într-o declarație pentru PSNews.ro, Victor Ponta, președintele Pro România, spune că nu este convins că votul judecătorilor a fost dat sub influența PSD-ului.

Nu cred că sunt victimele PSD-ului. Am văzut votul judecătorilor și atunci n-am niciun dubiu că acei judecători au dat pe ceea ce scrie în lege. Nu sunt nici victime politice. Repet, PRO România a votat pentru ei și PNL la fel. Eu cred că trebuie să schimbăm legea și să o facem mai puțin birocratică. Sunt enorm de mult de proceduri absolut depășite de timp, inclusiv faptul că strângem semnături în epoca în care totul se face electronic și noi suntem pe stradă semnături e o prostie, dar eu sunt convins că o candideze și furtuna de azi se termină repede”, a declarat Victor Ponta pentru PSNews.ro

Biroul Electoral Central este compus din 16 membri – 5 judecători de la ÎCCJ, aleşi prin tragere la sorţi, 3 reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente(AEP) şi 8 reprezentanţi ai partidelor politice care au cel puţin un europarlamentar. Conform declarațiilor lui Victor Ponta, membrul BEC din partea Pro România a votat în favoarea alianței USR-PLUS.

”Reprezentantul PRO România în Biroul Electoral Central a votat pentru alianța USR-PLUS. Înțeleg că sunt niște probleme administrative și de întocmire a documentelor, dar noi am avut un principiu: lăsați pe toată lumea să candideze, prea multă birocrație strică. Acum cred că, totuși, este și un mesaj pentru cei de la USR-PLUS, și asta le spun mereu în Parlament sau când am ocazia: este nevoie și de specialiști pentru că nu poți să faci numai așa din entuziasm și poate că din chestia asta vor învăța. Voiam, însă, să fiu foarte clar, nu știu dacă sunt victemele PSD-ului.” a mai declarat conform sursei citate Victor Ponta.

Biroul Elecoral Central a decis respingerea protocolului de constituire a alianţei electorale USR-PLUS cu 11 voturi la 4, precizând că există drept de contestaţie de către semnatarii protocolului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 24 de ore de la data afişării.

Foto:stirileprotv.ro