Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, transmite înainte de ședința CExN un mesaj cu talc colegilor din PSD: „Sunt unii de o lașitate greu de imaginat”, fără a preciza însă la cine face referire.

„Sunt unii de o laşitate greu de imaginat. Mă intrebam zilele astea cum de nu li se face silă de ei când se privesc în oglindă. Dar se pare că n-au nicio greaţă. Niciuna!”,

a scris Codrin Ștefănescu pentru colegii din PSD, pe Facebook, transmițând ulterior un mesaj și pentru colegii de alianța din ALDE:

„Nu ştiu cine-i bagă în cap lui Tăriceanu că trebuie să rupă alianţa. Sau să boicoteze guvernul din care face parte. Dar nu-l învaţă de bine! Pentru că o astfel de decizie va crea un val imens de antipatie în rândul electoratului nostru comun. Şi se vor şterge cu buretele toate declaraţiile sale împotriva sistemului. Îşi va pierde orice credibilitate în acest sens. Asta se vrea?”,

a completat ulterior Codrin Ștefănescu.

PSD se întâlnește luni, într-o ședință CExN, cu șefii județeni, pentru a le transmite acestora să se pregătească pentru orice scenariu, inclusiv o guvernare minoritară. Surse din coaliție spun că în weekend au avut loc mai multe runde de discuții între membrii din conducerea PSD-ALDE și că nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Foto: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea