Pe fondul plecărilor din PSD din ultima vreme, vicepreşedintele Pro România, deputatul Daniel Constantin, invocând prietenia cu mai mulți membri din organizația ALDE Sibiu, declara joi într-o conferință de presă, că vor urma noi demisii atât din ALDE dar și din PSD. Conform declarațiilor făcute de Daniel Constantin, demisionarii, conform trendului, se vor alătura tot ProRomânia.

“Să ştiţi că eu am prieteni foarte mulţi în ALDE şi colaboratori. Ţin legătura cu ei. Majoritatea sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă acolo, dar mulţi dintre ei nu pot pleca. Unii sunt în funcţie, sunt consilieri locali, consilieri judeţeni, alţii sunt primari şi legea nu le permite să plece. Sunt alţii care au decis să facă pasul şi dacă vreţi să vă răspund la întrebare, la Sibiu, da, mă aştept ca în zilele următoare, foarte mulţi foşti colegi şi din organizaţia ALDE Sibiu să se alăture ideilor noastre, dar fără să vă dau nume”, a spus Daniel Constantin, în conferinţa de presă.

Cum Daniel Constantin i-a nominalizat pe membrii ALDE Sibiu, reacția nu a întârziat să apară, într-un comunicat de presă, Organizația ALDE Sibiu, dezminte anunțul făcut de liderul ProRomânia, catalogând declarațiile acestui, dezinformare.

“Având în vedere declaraţiile cu rol de dezinformare ale domnului Daniel Constantin, făcute în cadrul conferinţei de presă de la Sibiu, joi 07 Februarie a.c., dorim să aducem la cunoştinţă opiniei publice, sibienilor şi simpatizanţilor ALDE Sibiu, că în cadrul Filialei ALDE Sibiu nu există divergenţe şi că nu există membrii care să migreze spre altă organizaţie politică. Filiala Judeţeană ALDE Sibiu creşte în fiecare lună, rezultatele pozitive sunt din ce în ce mai vizibile şi se pregăteşte de campania electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Afirmaţiile domnului Constantin nu au nicio susţinere”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Daniel Constantin a mai declarat că, în opinia sa, în momentul în care liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, va pierde competiţia pentru alegerile prezidenţiale, ALDE ca și entitate politică va înceta să mai existe.