Marcel Ciolacu intervine în războiul Gabrielei Firea cu Ludovic Orban. Președintele interimar al PSD acuză că actualul guvern alocă mai mulți bani primarilor PNL decât edililor de la PSD, considerând că e de bun-simţ să aloci bani publici, transparent, în funcție de nevoile comunităților locale indiferent de cine sunt conduse.

„Bun-simț, domnule Orban, este să aloci banii publici, transparent, în funcție de nevoile reale ale comunităților locale și indiferent de cine sunt conduse.

Nerușinare este să pedepsești cetățenii pentru că sunt conduși de un primar de altă culoare politică. Așa cum ați făcut dumneavoastră acum trei zile, când ați golit ilegal fondul de rezervă către primarii PNL!

Chiar dacă matematica nu este domeniul dvs forte, cifrele sunt clare: pentru cei 53% primari PSD ați alocat 100.707 mii lei, iar pentru 33% primari PNL ați alocat TRIPLU, 283.670 mii lei.
Și mai aveți tupeul să le vorbiți cetățenilor despre bun-simț…

PS: Nu o mai jigniți pe Gabriela Firea. Dacă aveți curaj candidați împotriva ei în alegeri. Sau vă e teamă că luați 11% ca data trecută?!”,

scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Primarul general Gabriela Firea afirma, joi seară, că, pentru bucureşteni, „Orban=Dragnea”, având în vedere refuzul de a aloca mai mulţi bani Primăriei Capitalei. „Domnul Orban este în război cu oamenii de cultură şi cu tinerii din Bucureşti. Altfel, nu ar pomeni la orice ieşire publică despre evenimentele culturale şi cele dedicate tinerilor”, susţine Gabriela Firea.

„25% din PIB-ul României este asigurat de bucureşteni. Se întoarce de la guvern, prin MF, doar 0,6%. Infim! Considerăm că 1,5% ar fi un procent mic dar ar mai acoperi, cât de cât, nevoia de investiţii în modernizarea Capitalei. Pentru bucureşteni, Orban=Dragnea!”,

a scris, joi seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Premierul Ludovic Orban a replicat faptul că Bucureștiul este un oraș bogat, bugetul alocat de la guvern fiind unul „de bun-simţ” și că nu are de unde să îi mai dea de la buget suma suplimentară solicitată de Primăria Capitalei.

„Bucureştiul este cel mai bogat oraş din România, iar a cere bani de la bugetul de stat mi se pare o lipsă de bun-simţ, pentru că bugetul de stat este alimentat cu taxe şi impozite plătite şi din Moldova, unde oamenii au nivel de viaţă mult mai scăzut, (…) alimentat cu taxe şi impozite plătite şi de cetăţenii din Oltenia, şi de cetăţenii din Braşov, (…) toată lumea plăteşte la bugetul de stat. (…) Mi-a solicitat (Gabriela Firea – n.r.) să îi aloc din fondul de rezervă al Guvernului 667 de milioane. Nu pot să aloc Bucureştiului 667 de milioane în condiţiile în care erau peste 1.500 de localităţi care riscau să termine anul fără să poată să plătească salariile, fără să poată să plătească iluminatul public, fără să poată să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi sau salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi”,

a spus Ludovic Orban, la România TV.

Foto: Agerpres.