În urma pierderii alegerilor prezidențiale și a nemulțumirilor din partid, ai cărui lideri importanți au cerut de urgență o reformă fundamentală în partid pentru a fi pregătit pentru scrutinele de anul viitor, Viorica Dăncilă a purtat o discuție privată cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, care a precizat în urma acestei întâlniri „că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă!”.

„Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc să se întâmple acest lucru după orice scrutin.

Vreau să spun cât se poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă.

A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă.

A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă că nu există soluții.

Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic”,

scrie Ciolacu pe Facebook.

Mai mulți lideri PSD așteaptă în București să afle rezultatul negocierilor, după care să aibă o ședință informală de urgență.

Conform informațiilor venite pe surse, Viorica Dăncilă urmează să își anunțe demisia din funcția de președinte PSD în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de marţi, de la ora 18:00.