Liderul PNL Ludovic Orban reacționează în urmă informației conform cărei PSD amenință cu o plângere penală împotriva colegilor săi din PNL cu privire la o posibilă dezinformare legată de rectificarea bugetară aprobată de executiv. Ludovic Orban consideră că această decizie a PSD este un „reflex comunistoid”, formațiunea politică fiind azi „doar o adunătură de parveniţi, inculţi şi disperaţi, care îşi caută cu exasperare salvarea personală!” .

„Reflexul comunistoid al PSD de a închide gura celor care spun lucrurilor pe nume, prin ameninţare şi încercări de intimidare cu plângeri penale, arată adevărata faţă hâdă a acestui grup de indivizi, care a încetat să mai fie un partid politic. PSD a ajuns azi doar o adunătură de parveniţi, inculţi şi disperaţi, care îşi caută cu exasperare salvarea personală. După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un duşman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decât să încerce să le pună căluşul în gură celor care vorbesc”,

a transmis, marţi, liderul PNL Ludovic Orban.

„Anunţ în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal că susţin toate declaraţiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare de către actuala guvernare. Va fi ocazia perfectă pentru a demonstra în justiţie nu doar că reprezentanţii actualului Guvern au minţit fără scrupule în legătură cu dezastrul economic pe care l-au produs, dar că faptele acestor ageamii se află în contradicţie cu legile în vigoare”,

a mai transmis Orban.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a făcut, marţi, acuzații grave la adresa premierului Dăncilă și a ministrului Teodorovici, pe care îi consideră a fi responsabili pentru dispariția a 10% din PIB, bani despre care Rareș Bogdan susţine că nu se regăsesc în cheltuielile statului, pentru pensii și salarii fiind luate împrumuturi, afirmațiile sale sprijinindu-se pe o postare a senatorului PNL Florin Cîţu, în care prezintă niște date din documentele pentru rectificarea bugetară, despre care acesta afirmă că ar fi date falsificate de alianța PSD-ALDE.

Ca urmare a acestor afirmații, PSD a anunţat, marţi, că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care „au dezinformat”, „în mod conştient”, cu privire la rectificarea bugetară.

Foto: pnl.ro