Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la Parlament că a purtat deja negocieri cu USR, PMP, UDMR dar şi cu grupul minorităţilor naționale pe tema moţiunii de cenzură. În condițiile în care Călin Popescu Tăriceanu susține că PNL mimează că dorește o moțiune de cenzură, Ludovic Orban susține că ritmul de discuţie este unul „rapid”, iar momentul depunerii moțiunii depinde foarte mult de răspunsurile primite.

„Am stabilit un calendar de negocieri. Astăzi este miercuri, deja am derulat negocieri cu cea mai mare parte a posibililor parteneri şi în viitorul apropiat vom purta negocieri şi cu celelalte două formaţiuni cu care nu am purtat până în prezent. Ca atare, ritmul de discuţie este rapid. Sigur că va depinde momentul depunerii moţiunii de cenzură şi de răspunsul pe care îl vom primi de la toţi posibilii contribuabili la această moţiune”,

a spus Orban, la Parlament.

În condițiile în care UDMR și-a manifestat interesul de a susține o moțiune împotriva Guvernului Dăncilă, Ludovic Orban urmează să poarte discuții cu ALDE și Pro România. Potrivit liderului PNL, principalul obiectiv politic al PNL în actuala sesiune parlamentară este oprirea guvernării PSD prin intermediul unei moţiuni de cenzură.

Tot azi, liderul Pro România, Victor Ponta, s-a arătat reticent în privința susținerii moțiunii de către membrii PMP. Ponta a acuzat un posibil „blat” între fostul președinte Traian Băsescu și președintele PSD, Viorica Dăncilă.

Să vedem dacă toți joacă corect. Eu sunt convins că Băsescu încearcă, are un plan, cum a reușit la Senat, să vedem dacă îi lasă pe depuțati să semneze și să voteze. Că Băsescu are un blat cu Dăncilă și probabil nu îi lasă.“,

a spus Victor Ponta, la Parlament.

În contextul negocierilor anunțate de Ludovic Orban cu Pro România, Ponta a declarat că până nu vede textul moțiunii nu se poate pronunța. Liderul Pro România a mai spus că singurii care l-au contactat până în acest moment au fost cei de la USR.

Foto:Facebook/Eugen Tomac