Știrea în care liderul PNL ne spune cine va câștiga alegerile prezidențiale a apărută pe fluxurile de știri poate fi băgată cu ușurință la “și altele” din simplul motiv că era foarte previzibilă. Conform cercetărilor intreprinse de PNL, principalul favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale rămâne Klaus Iohhanis, actualul președinte. Știrea ar fi fost întradevăr una de mare efect doar dacă Ludovic Orban ar fi dat drept favorit un alt candidat, un Tăriceanu sau un Cioloș. Așa, rămâne un simplu apel la unirea opoziției…

“Conform cercetărilor noastre, este de departe candidatul cu cea mai mare şansă şi avem convingerea că preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va câştiga alegerile prezidenţiale. De altfel, considerăm că este vital pentru România ca alegerile prezidenţiale să fie câştigate de Klaus Iohannis, pentru că este singura garanţie a faptului că România se va duce pe o direcţie bună, îşi va menţine parcursul european, va valorifica la maxim pentru cetăţenii români avantajele prezenţei la nivelul UE şi va putea fi o garanţie pentru democraţie, pentru o economie de piaţă funcţională şi pentru un curs ascendent al României. (…) Cel mai bine ar fi ca şi alte formaţiuni politice care sunt împotriva PSD să susţină candidatura preşedintelui Iohannis. Oricum, indiferent de ce se va întâmpla, că nu poţi să interzici altor formaţiuni să aibă candidaţi, într-o democraţie fiecare decide – noi avem convingerea că parteneriatul între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis este un parteneriat de succes care va duce la câştigarea alegerilor prezidenţiale şi ne-am bucura ca şi alţi actori să vină în susţinerea preşedintelui Iohannis”, a spus Orban, la Parlament.

Sursă: stiripesurse.ro

La întrebarea legată despre eventuala fuziune dintre  PNL și PMP, Orban a declarată că nu există discuții în acest sens. Cel mai probabil, liderii liberali sunt conștienți de impactul pe care l-ar avea o eventuală fuziune cu „partidul lui Băsescu”.

FOTO:B1.ro