Premierul desemnat, Ludovic Orban, a susținut joi că, deși sistemul de creștere a pensiilor promovat în guvernarea PSD este unul „bulversant”, Legea pensiilor este în vigoare, o lege promulgată de șeful statului şi va fi respectată ca atare de Guvernul PNL.

„Este o lege în vigoare. Orice lege care este în vigoare trebuie respectată de Guvern. Nu ne stă în fire, ceea ce au făcut Guvernele anterioare, în special în ultimii trei ani de zile, să fie primii care încalcă legea. Vă readuc aminte că pensiile trebuiau indexate într-un alt sistem, printr-o lege a pensiilor, cu 50% din creşterea salariului mediu brut plus compensarea integrală a indicelui de creştere a preţurilor de consum, rata inflaţiei, la începutul anului. Ăla era sistemul predictibil, în care ştia orice bunic şi părinte, orice om aflat la pensie cu cât îi creşte pensia la începutul anului. Sistemul ăsta introdus de ei, sigur, a bulversat complet, dar, este o lege în vigoare, este o lege promulgată de preşedintele Iohannis şi o lege pe care vrem să o aplicăm”,

a afirmat, potrivit Agerpres, premierul desemnat Ludovic Orban, întrebat cum va acţiona pentru a aplica prevederile din Legea pensiilor.

Guvernul PSD a programat pentru anul 2020 creşterea punctului de pensie la 1.775 de lei dar și creşterea anticipată a salariilor din învăţământ, începând cu 1 septembrie 2020, la nivelul anului 2022, precum şi creşterea salariului minim, în Programul de Guvernare al PSD şi votat de Parlament fiind prevăzut ca salariul minim să ajungă la 2.500 de lei brut în 2022.

Foto:Mediafax