La finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL de marți, liderul partidului, Ludovic Orban, a lansat o nouă serie de acuzații la adresa Guvernului Dăncilă și a PSD. În opinia liderului liberal, Guvernul “trebuie restructurat în ansamblul său“.

“În privinţa aşa zisei restructurări guvernamentale, remanieri guvernamentale, că nici nu mai ştim exact despre ce este vorba, PNL are o singură poziţie: Guvernul trebuie restructurat în ansamblul său. Aceşti incompetenţi şi analfabeţi funcţionali trebuie să plece acasă şi trebuie să lase cetăţenii români să repornească România pe un drum corect, pentru în ultimii doi ani şi jumătate nu au făcut altceva decât să-şi bată joc de România”, a spus Ludovic Orban, conform Agerpres, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Conform sursei citate, chestionat de presă despre varianta Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei, preşedintele PNL a precizat că Eugen Nicolicea a fost propus la acest minister pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

“E clar că Dragnea l-a propus pe Nicolicea ca ministru al Justiţiei cu un singur scop, să dea ordonanţa privind amnistia şi graţierea, pentru că este unul dintre puţinii ciraci, complici ai lui Dragnea, care este dispus să comită o asemenea infracţiune şi o asemenea enormitate, dar am convingerea că acest individ grobian, care nu are niciun fel de calificare în domeniul justiţiei, care şi-a arătat crasa incompetenţă şi reaua intenţie pe parcursul adoptării unor Coduri – Codul penal, Codul de procedură penală şi ale unor legi ale justiţiei care au fost declarate neconstituţionale în foarte mare măsură – acest individ nu are ce să caute nici măcar în Parlamentul României, dar să fie în fruntea justiţiei din România. Nu ştiu ce manevre mai pun la cale Dragnea şi Tăriceanu. Ne putem aştepta la orice din partea lor. Am în schimb un îndemn, măcar acum în Săptămâna Mare să se abţină de la a mai comite ticăloşii, să lase în pace românii, să-şi petreacă Sfintele Sărbători de Paşte fără să fie agresaţi de acţiunile sistematice ale acestei majorităţi toxice pentru România”, a afirmat Ludovic Orban.

Totodată, președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut că Partidul Național Liberal intenționează să trimită mai multe plângeri la Curtea Constituțională a României.

“Suntem pregătiți să atacăm la Curtea Constituțională atât modificările la Codurile de procedură penală cât și Codul. Urmărim cu mare atenție și votăm împotriva Belinei 2, susținută de Bădălău. Vrea și el să aibă Belina lui. În cazul în care o majoritate reușește să impună adoptarea acestei legi o să atacăm la Curtea Constituțională. De asemenea,  ne opunem categoric la legea dării în plată inițiată de PSD – ALDE. Suntem pregătiți să atacăm la Curtea Constituțională și această lege. Cine s-a fript cu ciorbă suflă și-n iaurt!  Încă nu știm care este forma finală a modificărilor. Oricând ne putem aștepta la orice amendament care să afecteze în ansamblu Codul penal sau Codurile de procedură penală”,

A mai declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Foto:Antena 3