Premierul Viorica Dăncilă, invitată fiind la recepția organizată astăzi de Ambasada Franței cu ocazia Zilei Naționale a Franței, anunță că în ce o privește, susținerea pentru Laura Codruța Kovesi i se pare inoportună. Acest anunț venea în contextul în care Franța anunță că Laura Codruța Kovesi a rămas singură în cursă, candidatul francez la șefia Parchetului European, Jean-Francois Bohnert, s-a retras din această cursă, după ce a fost numit la șefia Parchetului Național Financiar din Franța, instituție similară DNA-ului din România. Replica din partea liderului PNL, Ludovic Orban vine ca una pe cât de acidă pe atât de ironică, întrebând dacă odată cu “acest cadou făcut de Franța”, României, pesediștii se gândesc să își “facă seppuku”.

“Astazi, de ziua Frantei, Romania a primit un “cadou” de la francezi. Contracandidatul Laurei Codruta Kovesi, Jean- Francois Bohnert, care fusese preferat de Consiliu, a fost numit procuror sef al Parchetului National Financiar din Franta si s-a retras din competitie. In consecinta, din 3 canndidati, au ramas doi. Iar avantajul decisiv al candidatului roman este ca este, practic, candidatul Parlamentului European. Drept urmare, Consiliul Uniunii Europene nu are altceva de facut decat sa accepte candidatul votat de Parlament, ceea ce ar trebui sa fie o simpla formalitate pentru ca in Regulament seful Parchetului European este hotarat de Consiliu si de Parlament, iar Consiliul a clasat- o pe Laura Codruta Kovesi pe locul 2 dupa candidatulul francez, care s-a retras, deci acum candidatul roman este pe primul loc si in preferintele Consiliului.
Pesedisti, va ganditi cumva la seppuku?
P.S. Cat de plina de venin poate sa fie Vasilica Viorica Dancila si, mai ales, cat de lipsita de luciditate si de fler, incat sa declare chiar astazi ca guvernul pe care il conduce nu sustine candidatul roman, declaratie facuta chiar la Ambasada Frantei”

A scris Ludovic Orban, liderul PNL, pe Facebook.