După ce președintele Klaus Iohannis, în urma discuțiilor purtate cu partidele parlamentare, l-a desemnat pe președintele PNL Ludovic Orban responsabil cu formarea noului Guvern, acesta a prezentat, miercuri seara, câteva ministere care nu vor mai exista în noul Executiv. În viziunea premierului desemnat, Ministerul Energiei face parte tot din economie, și astfel, nu se explică existența acestui minister.

„Şi energia este economie şi turismul este economie. Ape, păduri, mediu oarecum sunt un domeniu. La nivelul Consiliul UE există formaţiunea care este pe transporturi, infrastructură şi comunicaţii şi noi unim infrastructura cu comunicaţiile. Sunt lucruri normale. Nu avem patru ministere de Externe, avem un singur Minister de Externe, politica externă se face printr-un singur Minister de Externe. Sunt lucruri de bun-simţ. (…) Multe (n.r. – ministere) s-au făcut ca să dea sinecuri. Mai avem o discuţie legată de Ministerul Tineretului şi Sportului. Suntem în an preolimpic, există o sensibilitate în zona de sport şi din cauza asta am acceptat o discuţie pe care să o am şi cu COSR, şi cu organizaţiile de tineret şi cu Consiliul naţional al tineretului”,

a exemplificat, potrivit Agerpres, Ludovic Orban la B1 TV.

Totodată, Ludovic Orban a acuzat faptul că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost o „agenţie de voiaj şi un mod de a aloca bani publici“. Orban susține că  din banii daţi de la bugetul de stat prin intermediul Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în Republica Moldova, „au fost finanţate televiziuni, site-uri de ştiri care îl preamăreau pe dictatorul Plahotniuc şi care atacau pe toţi proeuropenii şi proromânii formaţiunilor democratice“.

Orban susține că în acest moment, potrivit discuțiilor purtate cu partidele din Opoziție, pentru învestirea Guvernului există peste 15 voturi suplimentare celor 238 de voturi de la moţiunea de cenzură. După ce PMP și grupul minorităților naționale și-au manifestat interesul în susținerea Guvernului Orban, premierul desemnat a mai declarat că negocierile continuă, liberalii contând atât pe susținerea USR, cât și pe cea a Pro România.

Foto:digi24