În discursul susținut în cadrul Consiliului Național al Partidului Național Liberal, președintele Ludovic Orban a declarat că, în condițiile în care PNL a câştigat alegerile europarlamentare, în toate sondajele de opinie se situează pe primul loc, partidul fiind cotat cu cea mai mare încredere, cea mai mare favorabilitate şi cea mai mare intenţie de vot, formaţiunea pe care o conduce are datoria de a-i asigura victoria actualului președinte Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

„PNL a câştigat alegerile, în toate sondajele de opinie suntem pe primul loc. Partidul care este cotat cu cea mai mare încredere. PNL este partenerul preşedintelui Klaus Iohannis, care este liderul politic cu cea mai mare cotă de încredere, omul cu cea mai bună imagine externă, candidatul nostru la funcţia de preşedinte al României. Avem datoria pentru români să asigurăm victoria la prezidenţiale a preşedintelui Klaus Iohannis. Am câştigat o bătălie, trebuie să câştigăm războiul. Urmează trei rânduri de alegeri la fel de importante, prezidenţiale, locale şi parlamentare care vor da noul Guvern. Obiectivul pe care trebuie să îl avem este de a câştiga toate aceste alegeri”, a declarat liderul PNL Ludovic Orban.

În opinia președintelui liberal, actualul şef al statului, Klaus Iohannis, are toate atuurile pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. În opinia sa, președintele Iohannis a demonstrat în actualul mandat,  „în care a fost nevoit să se confrunte cu un asalt al forţelor răului, conduse de o coaliţie de infractori care au atacat sistematic democraţia, drepturile şi libertăţile individuale, care au atacat fundamentele economiei de piaţă şi care au încercat să confişte România în folosul lor personal“, că merită un al doilea mandat la șefia țării. Potrivit liderului liberalilor, alegerea, pentru un nou mandat, în funcţia de preşedinte a lui Klaus Iohannis „reprezintă temelia pe care putem construi trainic o Românie normală, o Românie în care fiecare dintre noi vrem să trăim“.

„Preşedintele Klaus Iohannis are toate atuurile pentru a câştiga această bătălie: experienţa necesară, statura politică, anvergura, respectul, credibilitatea atât internă, cât şi internaţională de care se bucură. A demonstrat în ultimii ani în care a fost nevoit să se confrunte cu un asalt al forţelor răului, conduse de o coaliţie de infractori care au atacat sistematic democraţia, drepturile şi libertăţile individuale, care au atacat fundamentele economiei de piaţă şi care au încercat să confişte România în folosul lor personal. Preşedintele României a stat neclintit, a stat în faţa acestui asalt şi a reuşit să le asigure acestor oameni care şi-au bătut joc de ţară o înfrângere colosală în cadrul referendumului alături de cetăţenii români”, a afirmat Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL.

Tot în cadrul Consiliului Național, Ludovic Orban l-a propus pe europarlamentarul Rareş Bogdan pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Potrivit președintelui PNL, alegerea fostului om de televiziune în funcția de prim-vicepreședinte al partidului este urmarea rezultatelor excepționale obținute de acesta. „Propunerea mea pentru această funcţie, pe care am prezentat-o şi în cadrul Biroului Executiv, este în persoana lui Rareş Bogdan. Trebuie să recunosc că este o promovare la excepţional. Sunt mulţi colegi cu vechime în partid care au dus o bătălie în partid şi care ar fi putut candida pentru această funcţie. Am ales totuşi această propunere pentru că promovările excepţionale se fac după rezultate excepţionale. Trebuie să recunoaştem că Rareş Bogdan a plecat de la măsuţa lui, a abandonat cariera jurnalistică şi a venit alături de noi pentru a candida la Parlamentul European. A fost o decizie importantă. Din prima zi, din momentul desemnării ca şi candidat în fruntea listei pentru PE, Rareş Bogdan a fost timp de trei luni zi şi noapte alături de mine, de colegi, de fiecare judeţ şi a pus umărul la această frumoasă victorie a PNL. Din acest motiv îl propun şi vă cer să îl votaţi în funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL pe prietenul, camaradul şi colegul nostru de luptă Rareş Bogdan”, a declarat Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL.

Potrivit Agerpres, noul prim-vicepreşedinte al PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, în discursul de mulțumire adresat colegilor de partid, a afirmat că PNL va reforma şi remoderniza România.

„Vă mulţumesc, dragi liberali, prieteni. Sunt onorat şi emoţionat cum am fost şi pe data de 14 martie atunci când m-aţi primit în mijlocul dumneavoastră. Încep prin a vă spune cu tot respectul, toată consideraţia şi cu tot dragul că vreau să îmi permiteţi să fac o plecăciune în faţa celor peste 200 de mii de membri ai PNL şi în faţa celor 2,5 milioane români care ne-au acordat votul, astfel încât am devenit partidul numărul unu al României. Fără dvs. şi fără cei care au pus ştampila pe PNL astăzi România probabil avea o altă soartă. (…) În seara de 26 mai, în seara victoriei nu ne-am bucurat suficient. Vreau să vă cer să îmi promiteţi că bucuria pe care nu am afişat-o atunci o să o dublăm în data de 24 noiembrie, pentru că, dragii mei, o să spun câteva cuvinte despre oameni, organizaţii, PNL, dar mai ales vreau să spun că această victorie din 26 trebuie să fie doar prima dintr-un lung şir de victorii. De şase ani şi mai bine suntem în opoziţie, unii dintre noi de mai bine de şapte ani. A venit momentul să recucerim şi să reformăm, remodernizăm România. Preşedintele Klaus Iohannis are nevoie de un partener şi acela nu poate fi altcineva decât PNL. Bătălia pentru Cotroceni nu este bătălia unui singur om, nu o percepeţi ca şi cum ar fi bătălia lui Iohannis sau a conducerii PNL. Trebuie să fie bătălia fiecărui român de bună-credinţă”, a susţinut Rareş Bogdan.