Guvernul va încerca să corecteze Ordonanţa 114, a declarat, miercuri, la o conferinţă desfăşurată la Academia de Studii Economice, premierul Ludovic Orban, care a calificat acest act normativ drept „criminal”.

El a participat la conferinţa „Buget şi fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri”, organizată de CursDeGuvernare.ro, cu sprijinul ASE şi AMCHAM.

Potrivit lui Orban, Guvernul va încerca să realizeze „corecţii la Ordonanţa 114, care este un act normativ criminal care creează probleme grave în toate domeniile de activitate”, conform Agerpres.

În opinia sa, „marele păcat” al guvernărilor trecute „a fost instabilitatea legislativă a Codului fiscal”, care a pus societatea „într-o stare de bulversare, de continuă adaptare”.

OUG 114 este o lege extrem de criticată de liberali încă de la adoptarea ei de către Guvernul Dăncilă și care prevedea, printre altele, plafonarea prețurilor la energie și gaze pentru populație, stimularea sectorului de construcții și achitarea unor taxe suplimentare de către marile companii și bănci.

Cu privire la buget, premierul Orban a declarat că nu va fi nicio apocalipsă bugetară.

„În ceea ce privește politica bugetară, am văzut că toată lumea spune că dacă se aplică legea pensiilor o să vină apocalipsa. Eu vă spun că nu va fi nicio apocalipsă bugetară. Legea pensiilor este în vigoare. Ca să schimbi legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentară. Eu vă spun din capul locului că nu vreau să dau OUG în astfel de domenii extrem de vitale și de sensibile”,

a spus Ludovic Orban.

Foto: realitatea.net