Premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat că în urma discuţiilor purtate cu partenerii din opoziţie există deja un consens, iar PNL va depune lista miniștrilor și programul de guvernare în termenul constituțional, pentru ca votul de învestitură din Parlament să aibă loc cel târziu miercurea viitoare.

„În prima rundă de negocieri am arătat deschidere și am acceptat foarte multe propuneri. Astăzi, nu cred că există un motiv serios pentru ca partenerii noștri să nu dea un vot de încredere guvernului condus de mine.

Am luat decizii în PNL pentru a facilita înțelegerile cu partenerii noștri. Privesc cu optimism situația din Parlament și am încredere că vom reuși să trecem acest Guvern.

Guvernul Dăncilă eșuat, demis în prin moțiune de cenzură, care nu mai are nicio legitimitate să exercite puterea în Românie, trebuie alungat cât mai repede de la Palatul Victoria și de la butoanele ministerelor și autorităților guvernamentale. Nu există decât o singură soluție pentru atingerea acestui obiectiv. Această soluție este învestirea guvernului pe care îl vom prezenta Parlamentului alături de programul de guvernare.

Vom depune lista Guvernului și programul de guvernare în termenul constituțional. De asemenea, vom depune un calendar clar, astfel încât săptămâna viitoare luni, marți sau cel târziu miercuri să aibă loc votul de învestitură.”,

a declarat Ludovic Orban, la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Național Liberal.