Ludovic Orban a precizat că este nevoie de „restrângerea la maximum a cheltuielilor nenecesare”, arătând că 36 la sută din cheltuieli, pe structura bugetului, sunt cheltuieli cu bunuri şi servicii.

„S-au cumpărat maşini în draci. Sunt foarte multe cheltuieli de capital. (…) Mai avem şi situaţia legată de întârzierile în rambursarea TVA şi mai ales sistemul care a fost folosit. Nu mi se pare normal ca unele firme să beneficieze de rambursarea imediată şi la alte firme să fie ţinute cu lunile. Pot să vă spun de la Ministerul Dezvoltării situaţia privitoare la întârzierea în decontările pe PNDL este foarte dificilă. Sunt situaţii de lucrări avizate care totalizează în jur de patru miliarde de lei”

a spus Orban, potrivit Agerpres.

Premierul a susţinut că fondul de rezervă al Guvernului este „golit complet”, acuzând că fostul premier Viorica Dăncilă a alocat bani din acesta „în draci, fără niciun criteriu şi fără niciun fel de bază legală, strict numai pentru a favoriza anumite entităţi, primării, din postura de candidat la alegerile prezidenţiale”.

Foto: Inquam/Octav Ganea