În urma înfrângerilor suferite în Parlament, premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că le-a transmis tuturor parlamentarilor partidului că cei care nu înţeleg ce au de făcut în Legislativ nu vor mai avea şansa la următoarele alegeri să obţină un nou mandat. Avertismentul premierului vine în contextul absenței nemotivate a șapte parlamentari PNL de la votul pe proiectul privind dublarea alocaţiilor de miercuri.

„O sumă de factori. Au lipsit 11 parlamentari ai PNL, din care patru au lipsit motivat. Doi din motive de sănătate. Un parlamentar a fost domnul Predoiu care trebuia să fie la şedinţa CSM, pentru că s-a votat preşedintele Consiliului. Încă un deputat a fost prezent, dar nu a avut cartela la el. E vorba de vicepreşedintele Camerei, Marilen Pirtea. Ceilalţi şapte au lipsit nemotivat. Eu le-am spus foarte clar că orice parlamentar, care odată cu preluarea guvernării, nu înţelege că e nevoie de fiecare om în Parlamentul României, practic nu va mai avea nicio şansă să obţină un mandat la alegerile viitoare”,

a afirmat, potrivit Mediafax, președintele PNL, Ludovic Orban, miercuri seara, la Digi 24, întrebat despre motivele pentru care nu a fost retrimis la comisii proiectul privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

Potrivit ministrului de Finanțe, dublarea alocaţiilor pentru copii va avea un impact bugetar de 6 miliarde de lei şi va duce deficitul la 4,1% din PIB. Astfel, deși PNL și USR s-au opus amendamentului, în semn de protest scoțând cartele de vot, miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii. S-au înregistrat 179 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 9 abţineri.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a taxat gestul parlamentarilor PNL și USR și le transmite acestora că „Guvernarea presupune găsirea soluțiilor pentru oameni, nu un concurs despre cine țipă mai tare“.

Foto:digi24