Prezent la o ședință de urgență cu instituțiile direct implicate în asigurarea procesului de votare pentru alegerile prezidențiale de duminică, respectiv MAI, BEC, AEP, STS, premierul Ludovic Orban a lansat în spațiul public o teorie a unui eventual boicot din partea PSD bazat pe unele informații conform cărora doi prefecți și un subprefect și-ar fi luat concediu medical în această perioadă.

„Evident, din partea MAI mă interesează cum stăm cu organizarea în jurul secțiilor de votare, dacă sunt efective suficiente ca să asigure paza în jurul secțiilor de votare, dacă există organizate toate activitățile de securizare a transportului proceselor verbale de la centrele de votare către birouri electorale județene și de la BEJ-uri spre BEC, pentru centralizare. Am văzut că se îmbolnăvesc prefecți, domnule ministru. E un virus, e o epidemie. S-a mai îmbolnăvit vreun prefect?

Am înțeles. Căutați soluții să existe cineva care să exercite autoritatea prefectului acolo unde s-au îmbolnăvit prefecții și ținem minte această îmbolnăvire în prag de alegeri.”,

a spus Ludovic Orban, informează Digi24.