Joi seară, Ministerul Finanțelor Publice a afișat pe site-ul oficial proiectul de buget pentru 2019 care urmează să fie prezentat săptamana viitoare spre votare în Parlament. Despre acest buget, Ludovic Orban, președintele PNL, afirmă conform mediafax, că este un “buget science-fiction pentru că se bazează pe nişte ficţiuni”.

„Buget science-fiction pentru că se bazează pe nişte ficţiuni în ceea ce priveşte fazele acestui buget, respectiv o rată a inflaţiei de 2,8. Să ne aducem aminte că rata anuală a inflaţiei, care era aproape zero în momentul în care PSD-ALDE s-a instalat guvernare, a ajuns la nivel extrem de ridicat, 5,4 rata anualizată şi la ora actuală este 4,6 rata anualizată. În condiţiile care leul s-a prăbuşit, în condiţiile în care vor avea loc scumpiri în lanţ cauzate creşterii costurile cu energie electrică, cu gaz natural, evident că vom avea un puseu inflaţionist şi evident că rata inflaţiei propusă în acest buget, respectiv de 2,8% este science-fiction, o minciună.”

A spus Ludovic Orban, conform mediafax, precizând tot pentru sursa citată că după o întâlnire cu specialiștii din PNL, opoziţia va avea o primă poziţie publică legată de proiectul de buget.

“Specialiştii PNL se vor întruni în această dimineaţă. Probabil în cursul zilei de astăzi vom prezenta o primă poziţie publică legată de proiectul de buget şi de asemenea vom lucra împreună cu celelalte comisii ale partidului, comisia de educaţie, comisia de sănătate, comisia de cultură, de cercetare, vom lucra lucra pentru a pregăti amendamente de substanţă care întradevăr să poată realiza o îmbunătăţire a acestui buget şi mai ales o folosire a bugetului ca un instrument de creştere economică sănătoasă şi de dezvoltare”

A afirmat Ludovic Orban.

Sursa foto: Inquam / Liviu Florin Albei