Premierul Ludovic Orban a semnat, vineri, eliberarea din funcție a altor 35 de persoane din aparatul administrativ. Potrivit prim-ministrului, măsura face parte din programul de restructurare a Guvernului, măsură prin care Orban urmărește reducerea cheltuielilor administrative. Potrivit acestuia, în primele 9 luni ale anului 2019, cheltuielile de personal la nivelul aparatului administrativ au crescut cu aproximativ 27%.

„Anul 2019, pe primele 9 luni a avut cea mai mai mare creşte de cheltuieli cu personalul, care sunt peste 26%-27 %. Asta înseamnă restructurare aparatul administrativ, care să fie conforme cu viziunea asupra modului în care trebuie să funcţioneze optim fiecare instituţie”,

a declarat, potrivit Mediafax, premierul Ludovic Orban, vineri, după întrevederea cu guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Prim-ministrul Ludovic Orban a mai spus că simplificarea administrativă duce la reducerea cheltuielilor.

„Clientela PSD-istă nu va putea fi fixată în funcţii ca urmare a unor simulacre de concurs. În mod clar reducem cheltuielile pentru că orice simplificare administrativă duce la reducerea cheltuielilor, inclusiv cu numărul de miniştri, cu numărul de secretari de stat, cu cabinetele lor, cu toţi angajaţii din instituţiile respective şi cu siguranţă vom avea şi aici nişte reduceri de cheltuieli. De asemenea, vom fi atenţi la o creştere a absorbţiei de fonduri europene pentru că toate decontările pe care le facem la nivelul Uniunii Europene“,

a completat Orban.

Potrivit sursei citate, joi, la o zi după ce Guvernul Orban a aprobat Ordonanța de urgenţă privind restructurarea ministerelor, premierul Ludovic Orban a eliberat din funcţie aproximativ 40 de secretari de stat numiţi de guvernarea PSD. Liderul PNL a anunţat că intenționează să reducă drastic numărul acestora din noul guvern.

Foto:Mediafax