Liderul ​Partidulului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat luni seara la un post tv, referitor la anunțul făcut de Dan Barna, co-președintele Alianței 2020 USR-PLUS, potrivit căruia, Alianța 2020 va avea un candidat propriu pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an, că este democraţie şi oricine are dreptul legal să se înscrie în această cursă. Totodată, Orban a declarat că PNL va susține candidatura actualului președinte pentru un nou mandat.

“Sunt îmbătați de victorie. Ce să le facem? E democraţie. Oricine poate să candideze la o funcţie dacă are dreptul legat. PNL a luat o decizie clară, în unanimitate de susţinere a preşedintelui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat. Noi ne vom bate ca preşedintele României să obţină un al doilea mandat”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la România TV.

Potrivit declarațiilor făcute de liderul PNL, prioritățile acestuia se îndreptă în acest moment către PNL, una dintre priorități fiind susținerea lui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni. Acesta a părut deranjat de faptul că Alianța a decis să susțină un candidat propriu, în loc să-l susțină pe Iohannis, “faţă de care au foarte multe legături”.

“Pe mine mă interesează ce facem PNL, mă interesează relaţia cu cetăţeanul, mă interesează să convingem românii că avem cele mai bune soluţii pentru a conduce România. Ce fac alţi competitori politici e treaba lor. Acum chiar nu mă pot băga eu. În democraţie este normal, este firesc, dacă ei consideră că trebuie să îşi pună candidat la Preşedinţie, în loc să îl sprijine pe preşedintele României, faţă de care au foarte multe legături, e problema lor. În alegerile prezidenţiale noi îl susţinem pe preşedintele Iohannis”, a conchis Orban.

Dan Barna, liderul USR, a anunțat, vineri seara, la București că obiectivul Alianței USR-PLUS este ca într-un an și jumătate să dea României un președinte și primul ministru, dar și primarul Capitalei.

„Obiectivul acestei alianțe este ca într-un an și jumătate să dea președintele României, primarul Bucureștiului și primul ministru. (…) Am făcut această alianță toată România. Am făcut această alianţă pentru că trebuie să le dăm oamenilor decenţi din această ţară o alternativă puternică care poate să lupte de la egal cu PSD, cu PNL, cu toate celelalte partide. Trebuie să le dăm oamenilor decenţi din România o alternativă care va arăta să guverneze şi altfel decât PSD, altfel decât USL, nu uităm, sau altfel decât ALDE. România merită spuneam ceva mai bun şi asta va oferi Alianţa USR-PLUS”, a spus Dan Barna, potrivit Mediafax.

De asemenea, liderul PLUS Dacian Cioloş a spus că poate candida pentru funcția de președinde, în contextul în care Alianţa va desemna un candidat comun la alegerile din toamna acestui an.

Foto:Realitatea.net