Ludovic Orban a anunțat, luni, că în sedința BEX al PNL s-a decis înființarea unui grup de lucru format din parlamentarii liberali din comisiile juridice care vor lucra la un proiect pentru modificarea Legii de organizare și funcționare a CCR.

„BEX al PNL a luat decizia să inițieze procedura de modificare a modului în care funcționează CCR. În acest sens am stabilit un grup de lucru format din reprezentanții partidului care au activitate în Comisia juridică în cele două Camere ale Parlamentului și care au avut contribuții la acte normative de natura constituțională. Obiectivele acestui grup de lucru sunt realizarea unei analize comparative a modului în care funcționează Curțile Constituționale în alte țări europene”

A afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului executiv al PNL de luni, conform Mediafax.

Liderul liberal a adăugat că printre modificările vizate de PNL ar fi schimbarea modalității de vot în luarea deciziilor de către judecătorii CCR, prin introducerea unei majorități calificate, precum și felul numirii magistraților Curții.

Acest anunț vine după criticile foarte dure aduse de liderul PNL la adresa Curții Constituționale a României, solicitând imperativ chiar, demisia judecătorilor care au votat pentru ceea ce Ludovic Orban considera a fi o decizie care îi este favorabilă lui Liviu Dragnea, decizia cu privire la admiterea de către CCR a unui conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de Florin Iordache.